Η μόλις 28χρονη Κωνσταντίνα Μητσοτάκη είναι εδώ και έναν χρόνο η σεφ της Βουλής και σε συνέντευξή της στη Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» μίλησε για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μαγειρική, για τα αγαπημένα πιάτα των πολιτικών αρχηγών και των Βουλευτών, αλλά και για τη μακρινή συγγένεια με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πατέρας της Κωνσταντίνας ήταν δεύτερος ξάδερφος του πατέρα του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη τόνισε ότι τη θέση της ως σεφ στη Βουλή την οφείλει στις εξαιρετικές σπουδές της στην πιο διάσημη γαλλική σχολή μαγείρων, τη Le Monde και όχι στη συγγένειά της με τον Πρωθυπουργό. Μάλιστα, η ίδια δεν έκρυψε ότι οι συμφοιτητές της την αποκαλούσαν model chef.
«Το ότι ασχολήθηκα με τη μαγειρική το οφείλω στους γονείς μου, και ειδικά στον μπαμπά μου που με προέτρεψε να ασχοληθώ με αυτό στο οποίο ήμουν καλή και αγαπούσα. Είχα διαβάσει πολύ για να δώσω Πανελλαδικές. Ήθελα να γίνω αξιωματικός της Αστυνομίας. Είχα στρεσαριστεί πολύ. Τελικά τη λύση την έδωσε ο μπαμπάς μου. Κάναμε έρευνα μαζί και στα 18 μπήκα στη σχολή. Παράλληλα, εργαζόμουν σε μικρά εστιατόρια μέσω αγγελιών. Δεν πήγα πουθενά συστημένη, μέχρι να φτιάξω τον κύκλο μου», δήλωσε η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη στη συνέντευξή της στο Secret.
Η ίδια, μάλιστα, δεν έκρυψε ότι «η μαγειρική, η κουζίνα είναι δύσκολη. Ορθοστασία, ατελείωτες ώρες δουλειάς, τροφοδοσία, σηκώνεις πολύ βαριά αντικείμενα, τεράστιες κατσαρόλες. Στερείται πολλά. Είναι ένα επάγγελμα που είσαι συνεχώς μέσα στα λάδια, σε υψηλές θερμοκρασίες, στο τρέξιμο. Ίσως γι’ αυτό θεωρείται για μία γυναίκα πιο δύσκολο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ακατόρθωτο».
«Ο κόσμος στο Κοινοβούλιο δεν θέλει κάθε μέρα γκουρμέ»
Όσον αφορά τις προτιμήσεις των πολιτικών αρχηγών και γενικότερα των βουλευτών, η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη αποκάλυψε ότι «ο κόσμος της Βουλής τρέχει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι θέλουν να σερβιριστούν γρήγορα, να τελειώσουν το φαγητό τους, να κατέβουν να συνεχίσουν τη δουλειά τους ή να μιλήσουν στο Κοινοβούλιο. Προσπαθώ με την ομάδα μου τα πιάτα να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεγμένα και να έχουμε άλλες γεύσεις! Ο κόσμος στο Κοινοβούλιο δεν θέλει κάθε μέρα γκουρμέ. Θέλει και απλές γεύσεις, καθημερινές».
Ακόμα ανέφερε ότι «οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης γευματίζουν συχνά στο εστιατόριο, όπως και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και ο Βασίλης Στίγκας και ο Δημήτρης Νάτσιος. Ο Αλέξης Τσίπρας προτιμά να παραγγέλνει στο γραφείο του, ενώ κάποιες φορές έχουν γίνει παραγγελίες και από το πρωθυπουργικό γραφείο».
«Οι πελάτες είναι πολύ πιο απαιτητικοί σε σχέση με τα άλλα εστιατόρια. Υπάρχουν παραγγελίες όπως κοτόπουλο medium rare ή χοιρινό, δύο κρέατα που πάντως δεν παίρνουν βαθμό ψησίματος», τόνισε, αποκαλύπτοντας ακόμα ποια πιάτα της έχουν κάνει θραύση.
Το ένα ήταν «η γαλλική φασολάδα. Είχε γίνει χαμός με την cassoulet, δεν περίμενα να αρέσει τόσο. Το δεύτερο είναι το κοτόπουλο γιακιτόρι και το τρίτο τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ και τρούφα», είπε η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη.
- Η Βαλέρια Λάτσιου ενηλικιώθηκε: Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη με τις τρομερές ομοιότητες
- Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες - Τέσσερις ώρες κατέθεταν
- «Δεν διέθετε lane assist» λέει ο δικηγόρος της εταιρίας ενοικίασης του βαν των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλεύτρια Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.