Μενού
Μιχάλης Ρακιντζής
Ο Μιχάλης Ρακιντζής στο «Στούντιο 4» | ΕΡΤ1
  • Α-
  • Α+

Ο Μιχάλης Ρακιντζής βρέθηκε την Πέμπτη στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και μεταξύ άλλων η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος τον ρώτησαν εάν πιλοτάρει ακόμα ελικόπτερο με εκείνον να απαντά: 

«Τώρα τελευταία όχι, αλλά σύντομα θα ξαναπετάξω. Έχω καμιά πενταετία λόγω έλλειψης ελικοπτέρου. Παλιά είχα δικό μου ελικόπτερο. Τώρα μπορώ να πω πολλά, τότε δεν μπορούσα».

Όταν οι δύο παρουσιαστές θέλησαν να μάθουν περισσότερα, ο Μιχάλης Ρακιντζής εξήγησε για ποιον λόγο πετούσε χωρίς δίπλωμα, αλλά και γιατί του άρεσε τόσο πολύ η όλη εμπειρία, λέγοντας:   

«Πρώτον, πετούσα ελικόπτερο χωρίς δίπλωμα. Έδιναν πτυχία μόνο στην Αμερική. Υπήρχε σχολή στην Ελλάδα. Είχα βάλει περισσότερες ώρες από αυτές που χρειάζονταν, αλλά επίσημα με Προεδρικό Διάταγμα οι ελληνικές σχολές μπορούσαν μόνο μετά το 2002 να δίνουν διπλώματα.

Δεν μπορούσα να πάω Αμερική, γιατί είχα πάρα πολλές υποχρεώσεις και έπρεπε να πάω για ένα μεγάλο διάστημα, για να πάρω το πτυχίο. Τώρα έχουν περάσει τα χρόνια, μπορώ να το πω. 

Δουλεύω στη ζωή μου πάρα πολύ. Δεν πάω ούτε διακοπές. Είμαι κλεισμένος σε ένα στούντιο. Όταν κάποιος φίλος πιλότος μου είπε: "Έλα, πάμε μια βόλτα", ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που ξέρω με τα αεροπλάνα. Τα είχες όλα μπροστά σου. Δεν είναι αεροπλάνο που πηγαίνεις στα 10.000 πόδια, είσαι ελεύθερος. Πετάς όπου θες.

Με γοήτευσε πάρα πολύ και επειδή ήμουν πάρα πολύ κλεισμένος από τη δουλειά μου. Ήταν το μόνο μέσα που πήγαινες σε ένα νησί και γυρνούσες με το ελικόπτερο και νόμιζες που έχεις πάει ένα μήνα διακοπές». 

Σε εκείνο το σημείο ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος τον ρώτησε που το πάρκαρε, αλλά η μάλλον δεν ήταν έτοιμος για την απάντηση που πήρε.

«Το πάρκαρα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού από το οποίο μας διώξανε. Έπειτα σε ιδιωτικό χώρο. Μέχρι και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος το έχω παρκάρει. Στον παράδρομο πριν γίνει το τραμ. Άσ’ τα», ανέφερε ο Μιχάλης Ρακιντζής, τονίζοντας ότι «δεν το είχα για να με βλέπει ο κόσμος, αλλά για να πηγαίνω σε ξερονήσια που δεν υπήρχε ψυχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA