Μενού
Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Μπακαλιάρος σκορδαλιά | (Shutterstock)
  • Α-
  • Α+

Μπακαλιάρος σκορδαλιά από τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com. Η παραδοσιακή και αυθεντική συνταγή για μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά: Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 1,5 κιλό μπακαλιάρο, υγράλατο φιλέτο χωρίς κόκκαλο
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κουρκούτι
  • σκορδαλιά
  • πατάτες τηγανητές

Βήμα βήμα η συνταγή

  • Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο.
  • Στραγγίζουμε καλά το ψάρι και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας ώστε να είναι εντελώς στεγνό και να πιάσει καλά το κουρκούτι επάνω του.
  • Φτιάχνουμε το κουρκούτι. 
  • Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μικρές μερίδες, ίσες σε μέγεθος και πάχος ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα. 
  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με αρκετό σπορέλαιο στη φωτιά μέχρι το λάδι να φτάσει τους 180ºC.
  • Βάζουμε 200 γρ. αλεύρι σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βουτάμε το κάθε κομμάτι μπακαλιάρου μέσα στο ταψί με το αλεύρι γιατί με αυτό τον τρόπο θα κολλήσει καλύτερα το κουρκούτι στο ψάρι.
  • Τινάζουμε το κάθε κομμάτι για να φύγει το περιττό αλεύρι και μετά το βουτάμε στο μπολ με το κουρκούτι.
  • Τινάζουμε το παραπανίσιο κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν τα κομμάτια γυρίζοντάς τα αν χρειαστεί.
  • Προσοχή, τον μπακαλιάρο δεν τον ρίχνουμε απότομα στο καυτό λάδι. Πρώτα βάζουμε το μισό ψάρι και μόλις φουσκώσει λίγο το κουρκούτι τότε ρίχνουμε και το άλλο μισό μέσα στο τηγάνι.
  • Αφαιρούμε τον μπακαλιάρο με μια τρυπητή κουτάλα και τον μεταφέρουμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Συνοδεύουμε με σκορδαλιά και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA