Μενού
Πανσέληνος Ιουλίου 2023
Πανσέληνος | AP
  • Α-
  • Α+

Απόψε αναμένεται η Μπλε πανσέληνος, η υπερπανσέληνος της χρονιάς η οποία είναι και η δεύτερη του μήνα. Σίγουρα θα θέλετε να την δείτε και να την φωτογραφίσετε, όμως για να το κάνετε αυτό πρέπει να το κάνετε σωστά. Για να καταφέρετε να φωτογραφίζετε σωστά το μπλε φεγγάρι με το κινητό σας πρέπει να ακολουθήσετε μερικά βήματα σύμφωνα με το Forbes:

Το φεγγάρι θα είναι στην πλήρη μορφή του τα ξημερώματα όμως η καλύτερη στιγμή να πάρετε την φωτογραφία σας είναι περίπου 10 λεπτά μετά την δύση του ηλίου, δηλαδή κατά τη διάρκεια του λυκόφωτος. 

  • Βρείτε την τέλεια τοποθεσία 

Αφού βεβαιωθείτε ότι το κινητό σας είναι πλήρως φορτισμένο βρείτε μια καλή τοποθεσία προς τον ανατολικό-νοτιοανατολικό ορίζοντα ώστε την ώρα που ανατέλλει το φεγγάρι να είστε έτοιμη. Όταν ανατέλλει το φεγγάρι είναι πανέμορφο καθώς έχει μια σκούρα πορτοκαλί μορφή και διαρκεί περίπου για 10 με 15 λεπτά, όπου τότε παίρνει την κίτρινη μορφή του που καταλήγει στο λευκό-γκρι αργότερα. 

Η κάμερα του τηλεφώνου είναι πιο εύκολο να καταγράψει το πορτοκαλί φεγγάρι παρά το πιο λευκό γι αυτό τρέξτε στο καλύτερο σημείο και πάρτε το φωτογραφία λίγο μετά την δύση του ηλίου. 

  • Εμπλουτίστε το με ένα περίγραμμα 

Βρείτε ένα δέντρο, ένα κτήριο ή ένα βουνό που να δείχνει το φεγγάρι να αναδύεται πάνω από αυτά. Έτσι η φωτογραφία θα φαίνεται πιο πλούσια και ενδιαφέρον με ένα ωραίο περίγραμμα. Μην κάνετε πολύ zoom στην φωτογραφία ώστε να έχει καλύτερη ποιότητα. 

  • Χρονόμετρο

Χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον δύο δευτερόλεπτα χρονόμετρο όταν θα πάρετε τις φωτογραφίες έτσι ώστε να αποφύγετε τυχόν κινήσεις που θα χαλάσουν την ποιότητα της φωτογραφίας όταν πατήσετε το κλείστρο.

  • Χρήση τριπόδου

Αν έχετε την ευκαιρία χρησιμοποιείστε ένα τρίποδο ώστε να είστε σίγουροι ότι το κινητό σας θα παραμείνει σταθερό. 

  • Η μεγέθυνση

Σε περίπτωση που το zoom στο κινητό σας δεν είναι ιδιαίτερα καλό μπορείτε να αγοράσετε μικρά κλιπ zoom, τα οποία λειτουργούν σαν τηλεφακοί. 

  • Δοκιμάστε εφαρμογές καμερών

Πέρα από την βασική κάμερα του κινητού σας, υπάρχει και μια γκάμα με εφαρμογές όπως το VSCO και το YAmera που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν με περεταίρω ρυθμίσεις του ISO και του κλείστρου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA