Μενού
Ανοιχτό παράθυρο
Ανοιχτό παράθυρο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μία από τις «μάστιγες» του καυτού ελληνικού καλοκαιριού είναι και η υψηλή υγρασία. Ειδικά στις πόλεις, τα υψηλά επίπεδα εξατμισμένου από τη ζέστη νερού, σε κάνουν να νιώθεις συνεχώς ιδρωμένος, ακόμα και μέσα στο σπίτι, ενώ κάνουν τους ρύπους και τη σκόνη να κολλούν στο δέρμα.

Και με το ερχόμενο καλοκαίρι να προδιαγράφεται εξαιρετικά ζεστό, καλό είναι να μοιραστούμε μερικές συμβουλές του southernliving.com για να κρατήσουμε το σπίτι μας φρέσκο και να ελέγξουμε τα επίπεδα υγρασίας στον προσωπικό μας χώρο.

Συλλέκτες υγρασίας

Η πρώτη γραμμή άμυνας κατά της υγρασίας είναι να αποτρέψουμε τις ζημιές που προκαλεί. Ένας πακέτο με συλλέκτες υγρασίας είναι πάμφθηνο, αφού θα το βρείτε και με 1,50 περίπου ευρώ στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.

Συλλέκτες υγρασίας
Συλλέκτες υγρασίας | Shutterstock

Αποτελούν μία οικονομική εναλλακτική σε έναν ακριβό αφυγραντήρα, ενώ χωρούν και σε σημεία όπου η υγρασία προκαλεί καταστροφική μούχλα, όπως τις ντουλάπες και τα συρτάρια, προστατεύοντας τα ασπρόρουχά σας.

Περιορίστε τη θερμοκρασία

Στην ίδια λογική, πρέπει να περιορίσετε τη χρήση συσκευών που αυξάνουν την εσωτερική θερμοκρασία, όπως ο θερμοσίφωνας και τα ζεστά ντους, τα μάτια της κουζίνας και ο φούρνος. 

Ανεμιστήρες στο τέρμα

Αν και δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί όσο το κλιματιστικό, ο ανεμιστήρας συμβάλλει στη μείωση της υγρασίας μέσω της κυκλοφορίας αέρα στο σπίτι. Καλό είναι να συνδυάζεται με το άνοιγμα των παραθύρων, για να ανανεώνεται ο εσωτερικός αέρας.

Τα φυτά στον κήπο τους

Αν και τα φυτά σε γενικές γραμμές κάνουν καλό σε έναν εσωτερικό χώρο, το καλοκαίρι παράγουν επιπλέον υγρασία μέσω της διαπνοής. Για αυτό καλό είναι με τις πρώτες ζέστες να μετακομίζουν στο μπαλκόνι ή στην αυλή μας, με την απαραίτητη προστασία από τον καυτό ήλιο βέβαια.

Φυτά εσωτερικού χώρου
Φυτά εσωτερικού χώρου | Shutterstock
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA