Μενού
Γάτα
Γάτα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Κάθε άνθρωπος που έχει γάτες γνωρίζει την αλήθεια. Για το αξιαγάπητο κατοικίδιό σου, είσαι ο παρατρεχάμενός του στην καλύτερη, και ένα αξεσουάρ στη χειρότερη. Είναι δύσκολο να γνωρίζεις αν η γάτα σου σε βλέπει ως φίλο ή ως θερμαινόμενη κουβέρτα, ως άνθρωπο ή ως dispenser για φαΐ.

Όπως όμως γράφει το Japan Today, μία τεχνική που χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες για να βρίσκουν τις χαμένες γάτες τους, ίσως αποτελεί ένδειξη πως μας καταλαβαίνουν πολύ καλύτερα. Ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ένας χρήστης του Twitter, που βρήκε τη γάτα του ζητώντας... από άλλες γάτες να τη βρουν.

Δείτε εδώ: Άνοιξε ο εντυπωσιακός αυτοκινητόδρομος Ε65: Πόσο κοστίζουν τα διόδια και οι φορές που τα συναντάνε οι οδηγοί

Αυτό συνέβη πρόσφατα στον χρήστη του Twitter @charlie0816, όταν η αγαπημένη του γάτα δραπέτευσε και δεν επέστρεψε σπίτι για δύο ημέρες. «Η γάτα μου το έσκασε πριν δύο ημέρες και δεν επέστρεψε, αλλά κάποιος στο Twitter με συμβούλεψε: «Μίλα στις γάτες της γειτονιάς και πες τους: "Αν δείτε τη γάτα μου, πείτε της να γυρίσει σπίτι"».

Το αμφιλεγόμενο κόλπο

Ο ίδιος χρήστης ανέφερε πως, αν και αμφέβαλλε, έκανε αυτό ακριβώς που του είπαν. Πλησίασε μία παρέα γατιών έξω από ένα μίνι μάρκετ, μοιράστηκε τα νέα, και την επόμενη μέρα η γάτα τους φάνηκε στο πλατύσκαλό τους.

Αυτό που εκπλήσσει όμως δεν είναι το πόσο απίθανο φαίνεται να λειτούργησε κάτι τέτοιο, αλλά ο αριθμός άλλων ανθρώπων που ορκίζονται ότι το κόλπο πέτυχε και στις δικές τους γάτες.

«Η μητέρα μου έκανε το ίδιο πράγμα για ένα παιδί που έχασε τη γάτα του μετά από μόλις δύο μέρες που την είχε. Είπε στα αδέσποτα την ιστορία και η γάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα», έγραψε ένα χρήστης.

«Όταν έχασα τη γάτα μου, ένα από τα αδέσποτα πέρασε από το σπίτι μας και το ρώτησα αν ήξερε πού ήταν η γάτα μου. Νιαούρισε, μετά περπάτησε αργά προς την αποθήκη και νιαούριζε μπροστά της. Μετά άκουσα τη γάτα μου πίσω από την πόρτα», ισχυρίστηκε ακόμα ένας.

Αν και είναι μικρές οι πιθανότητες οι γάτες να καταλαβαίνουν τη γλώσσα μας, ίσως υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους πετυχαίνει το κόλπο. Ίσως, πλησιάζοντας αδέσποτα γατιά, αφήνουμε την οσμή μας επάνω τους. Όταν η γάτα μας την εντοπίσει, μπορεί να ανησυχεί ότι ο προσωπικός της «μπάτλερ» βρήκε νέους «εργοδότες», και επιστρέφει σε εμάς για να κερδίσει την προσοχή μας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συλλήψεις οπαδών: Κλειδί το στικάκι με τα 15 βίντεο που άφησε άγνωστος στη Θύρα 5 του «Γ. Καραϊσκάκης»

Εκατομμυριούχος «έδωσε» την περιουσία του για να δείξει ότι μπορεί να βγάλει 1.000.000 δολάρια από το τίποτα

Αλεσάντρα Αμπρόσιο: Ποζάρει γυμνή για την Ημέρα της Γης - «Ευγνώμων για κάθε ζωντανό ον»

Η κρυμμένη παραλία με τα τρίχρωμα νερά που θυμίζει Σεϋχέλλες

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA