Μενού
Ολίβια Μαν
Ολίβια Μαν | @oliviamunn - Instagram
  • Α-
  • Α+

H Ολίβια Μαν ανακοίνωσε μέσα από ανάρτηση στο Instagram ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, εξηγώντας πως ο λόγος που το γνωστοποιεί είναι για να βοηθήσει όσα άτομα περνούν κάτι αντίστοιχο. 

Η 43χρονη ηθοποιός περιέγραψε πώς έγινε η διάγνωση, αλλά και όλη την περιπέτεια που έχει περάσει με την υγεία της, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης και ανεβάζοντας αρκετές φωτογραφίες μέσα από το νοσοκομείο, αλλά και ένα βίντεο που τη βλέπουμε να ξεσπά σε κλάματα στην αγκαλιά της γιατρού της.  

«Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού. Ελπίζω ότι με το να το μοιραστώ αυτό, θα βοηθήσω άλλους να βρουν παρηγοριά, έμπνευση και υποστήριξη στο δικό τους ταξίδι», έγραψε η Ολίβια Μαν στη λεζάντα της ανάρτησής της. 

Η ανάρτηση της Ολίβια Μαν

«Τον Φεβρουάριο του 2023, σε μια προσπάθεια να είμαι προληπτική όσον αφορά στην υγεία μου, έκανα ένα γενετικό τεστ που ελέγχει 90 διαφορετικά γονίδια καρκίνου. Η εξέταση ήταν αρνητική για όλα, συμπεριλαμβανομένου του BRCA (το πιο γνωστό γονίδιο για τον καρκίνο του μαστού). Η αδελφή μου, η Σάρα, είχε μόλις εξεταστεί επίσης αρνητικά. Τηλεφωνήσαμε η μία στην άλλη και πανηγυρίσαμε από το τηλέφωνο. Τον ίδιο χειμώνα είχα επίσης μια φυσιολογική μαστογραφία.

Δύο μήνες αργότερα διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού. Τους τελευταίους δέκα μήνες έκανα τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις, πέρασα τόσες πολλές ημέρες στο κρεβάτι που δεν μπορώ καν να τις μετρήσω και έμαθα περισσότερα για τον καρκίνο, τη θεραπεία του καρκίνου και τις ορμόνες από όσα θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Παραδόξως, έχω κλάψει μόνο δύο φορές. Υποθέτω ότι ένιωσα ότι δεν υπήρχε χρόνος να κλάψω. Η συγκέντρωσή μου περιορίστηκε και έβαλα στο τραπέζι κάθε συναίσθημα που ένιωθα ότι θα παρεμπόδιζε την ικανότητά μου να παραμείνω με καθαρό μυαλό».

«Δεν θα είχα ανακαλύψει τον καρκίνο μου για έναν ακόμη χρόνο»

«Είχα την τάση να αφήνω τους ανθρώπους να με βλέπουν όταν έχω ενέργεια, όταν μπορώ να ντυθώ και να βγω από το σπίτι, όταν μπορώ να πάω το αγοράκι μου στο πάρκο. Κράτησα τη διάγνωση, την ανησυχία, την ανάρρωση, τα φάρμακα για τον πόνο και τις χάρτινες ρόμπες κρυφές. Έπρεπε να πάρω μια ανάσα και να ξεπεράσω κάποια από τα πιο δύσκολα σημεία πριν τα μοιραστώ.

Δεν θα είχα ανακαλύψει τον καρκίνο μου για έναν ακόμη χρόνο -στην επόμενη προγραμματισμένη μαστογραφία μου- εκτός από το γεγονός ότι η γυναικολόγος μου, Dr. Thaïs Aliabadi, αποφάσισε να υπολογίσει το σκορ εκτίμησης κινδύνου καρκίνου του μαστού. Το γεγονός ότι το έκανε, μου έσωσε τη ζωή».

«30 ημέρες μετά τη βιοψία έκανα διπλή μαστεκτομή»

«Η Δρ Aliabadi εξέτασε παράγοντες όπως η ηλικία μου, το οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού και το γεγονός ότι έκανα το πρώτο μου παιδί μετά την ηλικία των 30 ετών. Ανακάλυψε ότι ο κίνδυνος ζωής μου ήταν 37%. Λόγω αυτού του αποτελέσματος με έστειλε να κάνω μαγνητική τομογραφία, η οποία οδήγησε σε υπερηχογράφημα, το οποίο στη συνέχεια οδήγησε σε βιοψία. Η βιοψία έδειξε ότι είχα καρκίνο Luminal B και στους δύο μαστούς. Ο καρκίνος Luminal B είναι ένας επιθετικός, ταχέως εξελισσόμενος καρκίνος.

30 ημέρες μετά τη βιοψία έκανα διπλή μαστεκτομή. Από τη μια μέρα που ένιωθα εντελώς καλά, την άλλη μέρα ξυπνούσα σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου μετά από μια δεκάωρη χειρουργική επέμβαση.

Είμαι τυχερή. Τον προλάβαμε εγκαίρως ώστε να έχω επιλογές. Θέλω το ίδιο για κάθε γυναίκα που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο μια μέρα. Ζητήστε από το γιατρό σας να υπολογίσει τη βαθμολογία εκτίμησης κινδύνου για καρκίνο του μαστού. Η Δρ. Aliabadi λέει ότι εάν ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από 20%, χρειάζεστε ετήσιες μαστογραφίες και μαγνητικές τομογραφίες μαστού, ξεκινώντας από την ηλικία των 30 ετών». 

«Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων»

«Είμαι τόσο ευγνώμων στους φίλους και την οικογένειά μου που με αγαπούν όσο βιώνω αυτό. Είμαι τόσο ευγνώμων στον Τζον για τις νύχτες που πέρασε ερευνώντας τι σήμαινε κάθε επέμβαση και φαρμακευτική αγωγή και τι παρενέργειες και ανάρρωση θα μπορούσα να περιμένω. Που ήταν εκεί πριν μπω σε κάθε εγχείρηση και που ήταν εκεί όταν ξυπνούσα, τοποθετώντας πάντα κορνιζαρισμένες φωτογραφίες του μικρού μας αγοριού Μάλκολμ, ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που θα έβλεπα όταν θα άνοιγα τα μάτια μου.

Ευχαριστώ τις φίλες που είχαν καρκίνο του μαστού και τις φίλες που με έφεραν σε επαφή με φίλες που είχαν καρκίνο του μαστού για την καθοδήγησή μου σε μερικές από τις πιο αβέβαιες και συγκλονιστικές στιγμές μου.

Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στις νοσοκόμες, στους συντονιστές ασθενών και στο προσωπικό του Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες και του Saint John's στη Σάντα Μόνικα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον ογκολόγο μου Dr. Armando Giuliano, τον χειρουργό επανορθωτικής χειρουργικής Dr. Jay Orringer, την ογκολόγο μου Dr. Monica Mita και ιδιαίτερα τον φύλακα άγγελό μου, την Dr. Thaïs Aliabadi.

Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ...

Ολίβια Μαν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA