Μενού
cat
Pexels
  • Α-
  • Α+

Γάτα ή σκύλος; Το αιώνιο δίλημμα για το ποιο κατοικίδιο θα επιλέξεις; Από προσωπική εμπειρία, θα σε προτρέψω να δοκιμάσεις και τα δύο, γιατί κάθε ζώο έχει τη δική του προσωπικότητα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάρεις αγάπη χωρίς όρια και προσδοκίες. 

Σήμερα ωστόσο γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γάτας, οπότε θα επικεντρωθούμε σε ένα ζώο που κάποτε ήταν ιερό. Που είναι ένα αιλουροειδές και εξημερώθηκε για να ζήσει με τους ανθρώπους. Αν δεν έχεις μείνει ποτέ με γάτα, σήμερα σου δίνουμε μερικούς πολύ καλούς λόγους.

Μειώνει τις αλλεργίες

Όχι τόσο για τους ενήλικες, όσο για τα παιδιά. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, μειώνει τον κίνδυνο αλλεργιών, όχι μόνο στην τρίχα της γάτας, αλλά και στη σκόνη ή το γρασίδι.

Σε κάνει πιο έξυπνο

Και δεν κάνουμε πλάκα. Σύμφωνα με έρευνα του Carroll University, οι ιδιοκτήτες γάτων είχαν υψηλότερα αποτελέσματα σε τεστ IQ, συγκριτικά με εκείνους που είχαν σκύλο.

Είναι alert ακόμα και στον ύπνο της

Ακούνε και μυρίζουν τα πάντα όταν κοιμούνται, έτσι ώστε να αντιληφθούν άμεσα οποιοδήποτε κίνδυνο.

Είναι ιδανική για διαμέρισμα

Η γάτα βολεύεται παντού, σε αντίθεση με έναν σκύλο που χρειάζεται περισσότερο χώρο για άθληση, ειδικά αν είναι μεγαλόσωμος. Και φυσικά, δεν ενοχλεί καθόλου σε πολυκατοικίες.

Κοστίζει λιγότερο

Δεν θέλουμε να γίνουμε ρηχοί, αλλά η φροντίδα και η ψυχαγωγία του σκύλου κοστίζει περισσότερο. Μία γάτα θα εντοπίσει ένα κουτί στο σπίτι και θα το κάνει κρεβάτι αλλά και μέσο ψυχαγωγίας.

Είναι πανέξυπνη

Σύμφωνα με το Animal Planet, η γάτα δεν σταματά να μαθαίνει και έχει εξαιρετική μνήμη.

Δεν νιώθεις άσχημα όταν φεύγεις από το σπίτι

Αν και είναι πολλές οι γάτες που θέλουν παρέα και φροντίδα, είναι γεγονός ότι δεν χρειάζονται τη συνεχή παρουσία σου, όπως συμβαίνει με τον σκύλο. Παρόλα αυτά, είναι πάντα δύσκολο να φεύγεις από το σπίτι και να αφήνεις τη γάτα σου. Δεν είναι τόσο ανεξάρτητες όσο πιστεύουμε.

Κάνει μπάνιο μόνη της

Πλένεται με τη γλώσσα της και καταφέρνει να μυρίζει πάντα πολύ καλύτερα από τους σκύλους.

Κάνει καλό στην υγεία σου

Σύμφωνα με έρευνα, η γάτα στο σπίτι μειώνει την πίεσή σου, καθώς και το ρίσκο να πεθάνεις από καρδιακή προσβολή.

Διαισθάνεται πότε δεν είσαι καλά

Ακόμα κι αν δεν λατρεύει τις αγκαλιές, όταν δεν είσαι καλά, φροντίζει να κάθεται μαζί σου ή πάνω στο στήθος σου, ρουφώντας την αρνητική ενέργεια.

Είναι ευτυχία να έχεις κατοικίδιο

Είτε μιλάμε για γάτα είτε για σκύλο, γνωρίζεις ένα πρωτόγνωρο είδος αγάπης, που δεν περιμένει ανταπόδοση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA