Μενού
Το νέο σπίτι της Λίζι και του Πάτρικ
Το νέο σπίτι της Λίζι και του Πάτρικ | Youtube
  • Α-
  • Α+

Έχετε βαρεθεί να πληρώνετε ακριβό ενοίκιο ή να αποπληρώνετε αργά και βασανιστικά το στεγαστικό δάνειο; Δεν είστε μόνοι. Ένα ζευγάρι από το Λονδίνο που ήθελε να μειώσει τα έξοδά του, αποκάλυψαν πώς εγκατέλειψαν την ακριβή ζωή για να ζήσουν σε ένα μικροσκοπικό σπίτι.

Η Λίζι και ο Πάτρικ δεν είχαν καμία εμπειρία οικοδομής όταν ανέλαβαν το φιλόδοξο έργο τους, ενώ το πιο δύσκολο πράγμα που είχαν επισκευάσει ήταν ένα ανοιχτήρι, όπως είπαν χαρακτηριστικά στη Sun.

Το DIY σπίτι

Ωστόσο, χάρη στα σεμινάρια του YouTube και την πολλή σκληρή δουλειά, κατάφεραν να κατασκευάσουν το μικρό καλυβάκι-τρέιλερ των ονείρων τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Και το καλύτερο είναι ότι όλη η κατασκευή κόστισε 17.000 λίρες, λιγότερο δηλαδή από το προηγούμενο ετήσιο ενοίκιο τους και φυσικά πολύ λιγότερο από τη μέση τιμή πώλησης ενός ανάλογου χώρου στην πρωτεύουσα, που ανέρχεται σε 734.000 λίρες.

«Πάντα πιστεύαμε ότι πρέπει να υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να ζεις στο ενοίκιο», λέει στο μέσο η Λίζι. Ο Πάτρικ πρόσθεσε: «Λόγω του Covid δούλευα εν μέρει εξ αποστάσεως, οπότε συνειδητοποίησα ότι μπορούσαμε να φύγουμε από το Λονδίνο».

Τελικά, ζήλεψαν ανάλογα σπίτια μινιατούρες που είδαν στo Instagram, και άρχισαν τις κατασκευές ενώ μετακόμισαν στο πατρικό του Πάτρικ. Το ζευγάρι πήρε έναν μήνα άδεια από τη δουλειά και αφιέρωσε όλο τον χρόνο του στη δημιουργία του σπιτιού, το οποίο έφτιαξαν από ένα τρέιλερ που αγόρασαν από την Ολλανδία.

Στο εσωτερικό έχουν μια άνετη κουζίνα με ψυγείο, ηλεκτρικό φούρνο, αποθηκευτικούς χώρους και ξύλινους πάγκους. Υπάρχει επίσης τραπεζαρία με πτυσσόμενο τραπέζι για τους επισκέπτες, ενώ διαθέτουν και ένα άνετο lounge με καναπέ, βιβλιοθήκη και τηλεόραση.

Το μικρότερο μέρος του σπιτιού είναι το μπάνιο τους, το οποίο περιλαμβάνει ένα μικρό ντους και τουαλέτα κομποστοποίησης, αλλά επέμειναν ότι «Για αυτούς είναι ό,τι πρέπει».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA