Μενού
To Phaal curry
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Δεν είναι εύκολο να πεις με ακρίβεια ποιο είναι το πιο καυτερό πιάτο του πλανήτη και αυτό οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους. Αρχικά ότι δεν είναι εύκολα μετρήσιμο το πόσο πικάντικο είναι κάτι. Αφετέρου, εφόσον μιλάμε για πιάτα, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες ή και εκατομμύρια εκδοχές της ίδιας συνταγής.

Παρόλα αυτά, έχει εντοπιστεί ένα πιάτο που θεωρείται, συμβατικά μάλλον, το πιο καυτερό πιάτο του πλανήτη. Πρόκειται για το περίφημο Phaal Curry που είναι ένα πιάτο που προέρχεται από ασιατικά εστιατόρια της πόλης του Birmingham στη Μεγάλη Βρετανία και κατά βάση από τις γειτονιές των Μπαγκλαντεσιανών μεταναστών.

Το Phaal Curry ή αλλιώς fall ή απλά fal είναι ουσιαστικά μία συνταγή με βάση την ντομάτα όπου το curry συνδυάζεται με κάποια πρωτεϊνή, πιο συχνά με κοτόπουλο. Στις περισσότερες εκδοχές του, το συγκεκριμένο πιάτο μαγειρεύεται με περισσότερες από δέκα πιπεριές μερικές εκ των οποίων είναι οι πλέον καυτερές του πλανήτη.

Μεταξύ των πιάτων αυτών είναι και η περιβόητη bhut jolokia, γνωστή και ως πιπεριά-φάντασμα, η οποία θεωρείται η πιο καυτερή πιπεριά του πλανήτη. Στο συγκεκριμένα πιάτο, η πιπεριά-φάντασμα μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες καυτερές πιπεριές.

Ειδική φόρμα για να το φας

Το Phaal Curry μάλιστα θεωρείται τόσο καυτερό που σε πολλά εστιατόρια οι πελάτες που θέλουν να το παραγγείλουν, πρέπει να συμπληρώνουν μία ειδική φόρμα πριν το φάνε. Γιατί; Πολύ απλά για να μην κάνουν μήνυση στον σεφ σε περίπτωση που κάτι πάει πάρα πολύ στραβά μετά την κατανάλωσή του.

Όσοι τολμηροί έχουν αποφασίσει να φάνε αυτό το πιάτο τονίζουν συνήθως το πόσο κακή ιδέα ήταν η επιλογή τους. Μία κουταλιά από το Phaal Curry θα αρχίσει να σε καίει πριν καν αγγίξει τη γλώσσα σου. Το δράμα όμως είναι αυτό που θα νιώσεις όταν φτάσει στον λαιμό και τελικά στο στομάχι σου. 

Όπως τόνισε ένας youtuber που αποφάσισε να το κάνει: «Έχουν περάσει δύο ώρες από τότε που έφαγα απλά μία κουταλιά του πιάτου και ακόμα νιώθω ελαφρύ κάψιμο στα χείλη και ελαφρύ πονοκέφαλο [...] μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι βιώσα ακριβώς πώς είναι να τρως ένα από τα πιο καυτερά πιάτα του πλανήτη και αυτή η εμπειρία θα μείνει για πάντα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA