Μενού
kapoutzidis sergoulopoulos.jpg
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Γιώργος Καπουτζίδης. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Στα θεωρεία της Βουλής εθεάθησαν σήμερα (15/02) ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Γιώργος Καπουτζίδης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια των των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο παρουσιαστής, όσο και ο γνωστός ηθοποιός έχουν ταχθεί πολλές φορές δημόσια υπέρ του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και κόντρες στην πολιτική σκηνή του τόπου, θα αρχίσει το βράδυ της Πέμπτης (15/02).

Η ομιλία του Μητσοτάκη

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ότι με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια «άνθρωποι που ήταν μέχρι πρότινος αόρατοι γίνονται πλέον ορατοί».

Πλέον, κατά τον πρωθυπουργό «και οι δύο γονείς των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν ακόμα νομικά τις ίδιες δυνατότητες να δίνουν στα παιδιά τους». «Να τα παίρνουν από το σχολείο, να συνταξιδεύουν, να τα συνοδεύουν στο νοσοκομείο», τόνισε μεταξύ άλλων Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτό το κενό ερχόμαστε και καλύπτουμε επιτρέποντας σε όλους αν το επιθυμούν να σφραγίσουν θεσμικά τη σχέση τους με μία τελετή στο δημαρχείο όπως το κάνουν και τα ετερόφυλα ζευγάρια. Ζυγίζεται η δύναμη της δημοκρατίας μας να ενσωματώνει ισότιμα τον κάθε πολίτη», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA