Μενού
Καριόκες
Καριόκες | (PhoebeG/Shutterstock)
  • Α-
  • Α+

Σας περίσσεψε βασιλόπιτα; Φτιάξτε εύκολα και οικονομικά γλυκά όπως αυτές τις καριόκες με κέικ και βανίλια με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το argiro.gr

Υλικά για τις καριόκες

  • 250 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 γραμ. βανίλια υποβρύχιο χωρίς άρωμα
  • 1/2 φλ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράτζι
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 5 φέτες κέικ μπαγιάτικο τριμμένο σε ψίχουλα (ή κέικ βασιλόπιτα)
  • 350 γραμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 100 γραμ. φρουί γλασέ
  • 600 γραμ. κουβερτούρα για επικάλυψη

Βήμα βήμα η συνταγή για τις καριόκες με κέικ

  • Το κέικ για τις καριόκες πρέπει να είναι στεγνό και σε τρίμματα.
  • Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και τη βανίλια υποβρύχιο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι, το κονιάκ, το τριμμένο κέικ, την καρυδόψυχα, τα φρουί γλασέ, την κανέλλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Το μείγμα για τις καριόκες πρέπει να μοιάζει σαν πλαστελίνη.
  • Απλώνουμε μεμβράνη στον πάγκο και κατά μήκος βάζουμε το μείγμα.
  • Το τυλίγουμε σε ρολό όπως το μωσαϊκό.
  • Ισιώνουμε τα πλαϊνά του τρίβοντας τις άκρες.
  • Παγώνουμε μια νύχτα στο ψυγείο.
  • Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες και τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.
  • Τις αραδιάζουμε σε λαδόκολλα να παγώσει η κουβερτούρα.
  • Τυλίγουμε τις καριόκες σε αλουμινόχαρτο και τις φυλάμε στο ψυγείο.
  • Αν αρχίσει να βγαίνει χοντρή η στρώση σοκολάτας, ζεσταίνουμε λίγο να γίνει πιο χλιαρή και να μην κρατάει πολύ επικάλυψη.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA