Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρεμιέρα κάνει απόψε στις 22:00 ο Γ' κύκλος της επιτυχημένης σειράς του ΑΝΤ1 «Αγριες Μέλισσες» και τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στη σειρά φέρνουν μαζί τους και μεγάλες εξελίξεις. Ο Αιμίλιος Χειλάκης έρχεται τη νέα σεζόν με τον ρόλο του «Ακύλα Μεγαρίτη», ο οποίος πηγαίνει στο Διαφάνι για να εκδικηθεί για τον θάνατο του αδερφού του. Ο ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό «Τηλεθεατής» για τον ρόλο του στις «Αγριες Μέλισσες» και ανέφερε τους λόγους που αποδέχθηκε την πρόταση να συμμετέχει στη σειρά.

Διαβάστε ακόμη: Αγριες Μέλισσες: Πρεμιέρα για τον Γ' κύκλο - Τι θα δούμε στα πρώτα επεισόδια

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πείτε το «ναι» στις Άγριες Μέλισσες;

Το σωστό αποτέλεσμα που έχει αυτή η δουλειά, το οποίο οφείλεται στους ανθρώπους που δουλεύουν γι’ αυτήν. Όπως ο Λευτέρης Χαρίτος στη σκηνοθεσία, ο οποίος ήταν πολύ σημαντικός παράγοντας για να δεχτώ, αλλά και όλοι οι ηθοποιοί που είναι εξαιρετικοί, ακόμη και τα παιδιά της νέας γενιάς, τα οποία είναι οι νέοι πρωταγωνιστές στο θέατρό μας.

Πώς αισθανθήκατε με τον πανικό που προκλήθηκε γύρω από τον ήρωα που υποδύεστε;

Οι "Aγριες Mέλισσες” έχουν ένα φανατικό κοινό. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δεθεί πάρα πολύ με την οικογένεια Σταμίρη, κι έτσι πολύ πιο εύκολα μπορεί να φοβηθούν για το μέλλον της οικογένειας από κάποιον εν δυνάμει εχθρό. Ειδικά όταν παίζεις τον κακό της σεζόν, τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα για να δημιουργηθεί ο πανικός που είπατε, αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έχω τον τίτλο του κακού της σεζόν.

Ο Ακύλας θα είναι ο απόλυτος εφιάλτης για τους κατοίκους του Διαφανίου;

Κατά πάσα πιθανότητα, ναι, γιατί έχει να κάνει με πολιτικό λόγο πια και όχι με ανθρώπινο. Έχει να κάνει με τον εγγενή και συγγενή μας φόβο που υπάρχει με τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι απόλυτοι και συντηρητικοί. Έχει να κάνει με ό,τι έχουμε μέσα μας για τον χουντικό, για τον άνθρωπο ο οποίος εκμεταλλεύεται το σύστημα, τον εργολάβο της χούντας. Στα τελευταία 50 χρόνια με τη Μεταπολίτευση, ό,τι λάθη και να έχει το σύστημά της, σίγουρα ξέρουμε ότι είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα από το να ήμασταν σε ένα καθεστώς στρατιωτικών νόμων, είτε ανθρώπων οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις συγγένειες, είτε εκλεκτικές, είτε εξ αίματος, με τις κυβερνήσεις, οι οποίες οδηγούν στο να ληφθούν έργα μόνο και μόνο λόγω των συνθηκών. Θα μου πείτε τα ίδια συνέβαιναν και με τη Μεταπολίτευση, αλλά τουλάχιστον καλούμαστε κάθε τέσσερα χρόνια να αποφασίζουμε για την τύχη μας.

Έχει κάποιο αδύνατο σημείο ο συγκεκριμένος ήρωας;

Στα πρώτα επεισόδια το αδύνατο σημείο του είναι ο θάνατος του αδελφού του. Έρχεται να εκδικηθεί γι’ αυτό.

Τι ήταν αυτό που σας κράτησε 10 χρόνια μακριά από την τηλεόραση;

Δεν αγαπώ πάρα πολύ την τηλεόραση, μου αρέσει περισσότερο το θέατρο. Η μυθοπλασία που υπήρχε στην τηλεόραση, γενικά ήταν πάρα πολύ άδικη για τους καλλιτέχνες. Γινόταν –νομίζω λόγω ένδειας- πολύ πρόχειρα. Κι έτσι δεν μου τράβηξε ποτέ το ενδιαφέρον κάτι.