Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι επίδοξοι μάγειρες συνεχίζουν την πορεία τους στο φετινό MasterChef όπου ένας μεγάλος νικητής θα κερδίσει τον τίτλο αλλά και το έπαθλο των 50.000 ευρώ. Στη νέα εβδομάδα που ξεκίνησε στο επίκεντρο βρέθηκε το αμπέλι που στην ελληνική κουζίνα έχουμε μάθει να το αξιοποιούμε. 

Στο επεισόδιο της Δευτέρας (11/4) το Mystery Box ήταν... μερακλήδικο ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ένα απαιτητικό Τεστ Δημιουργικότητας. Οι διαγωνιζόμενοι του MasterChef κλήθηκαν με τα υλικά του Mystery Box να φτιάξουν μέσα σε 45 λεπτά δύο «μερακλήδικους» μεζέδες που να συνδυάζονται με το τσίπουρο.

Οι κριτές κάλεσαν τους Βασίλη Μπόλλο, Νικήτα Μπατσικούρα, Καλλιόπη Μπεζαντέ και Γιάννο Σδούγκα να έρθουν μπροστά για να δοκιμάσουν τα πιάτα τους. Όλοι τους άκουσαν ως επί το πλείστον θετικά σχόλια. Ο Βασίλης ήταν αυτός που χαμογέλασε όμως στο τέλος, κάνοντας συνολικά την καλύτερη προσπάθεια. Έφτιαξε ντολμαδάκι από σέσκουλο με μύδια και σάλτσα τσίπουρου κατέκτησε τους κριτές και του έδωσαν πρωτιά.

Η νίκη του Βασίλη σε αυτή τη δοκιμασία, προσέφερε όχι μόνο τα πλεονεκτήματα στην επόμενη Ομαδική Δοκιμασία, αλλά και τη μόνιμη κάρτα ασυλίας, αφού μετά τη χρήση της από τον Γιάννο την προηγούμενη εβδομάδα ήταν και πάλι διαθέσιμη. Στο Τεστ Δημιουργικότητας στο προσκήνιο μπήκαν η σταφίδα, τα αμπελόφυλλα και πετιμέζι.

Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά του ο παίκτης των «μπλε» έπρεπε αρχικά να αποφασίσει αν θα μαγειρέψει και στη συνέχεια να επιλέξει το βασικό υλικό των αντιπάλων του μεταξύ των τριών που βρίσκονταν στις καμπάνες. Ένα τελευταίο πλεονέκτημα του Βασίλη ήταν να μοιράσει σε τέσσερις από αυτούς μικρές σακούλες, προκειμένου να τους δέσει τα χέρια όσον αφορά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν.

Μόλις έγιναν γνωστές οι επιλογές του Βασίλη, ο Χριστόφορος Κατσιάνας υπονόησε πως έπαιξε στρατηγικά αθετώντας την υπόσχεση που είχε δώσει να διευκολύνει τα μέλη της ομάδας του: «Νομίζω ότι ο Βασίλης βοηθάει περισσότερο φιλίες. Στην προηγούμενη δοκιμασία είχαμε κάπως μαζευτεί να κάνουμε ένα συμβούλιο λέγανε κάποια παιδιά καλό είναι αν κερδίζουμε στο Mystery Box να βοηθάμε τα μέλη της μπλε ομάδας. Εντάξει εγώ γελάω γιατί έτσι λέμε κάθε φορά αλλά γίνονται άλλα, οπότε ό,τι είναι να γίνει ας γίνει».

Τα τρία καλύτερα πιάτα στο Τεστ Δημιουργικότητας είχαν η Καλλιόπη, ο Νίκος και ο Γιάννος. Τελικά τη μόνιμα κάρτα ασυλίας κέρδισε η Καλλιόπη! Μάλιστα, ο Πάνος Ιωαννίδης της είπε: «Είναι ότι καλύτερο μας έχεις φέρει μέχρι στιγμής, από όλες τις απόψεις! Πραγματικά συγχαρητήρια, συνέχισε έτσι».

MasterChef: Υποψήφιοι προς αποχώρηση

Και ποιοι ήταν εκείνοι με τις λιγότερο καλές προσπάθειες, που οδηγούνται σε Δοκιμασία Αποχώρησης; Η Ελισάβετ Κοντοκώστα, η Βασιλική Δροσάτου και ο Μάριος Λιόλιος είχαν τις τρεις χειρότερες προσπάθειες  και καλούνται να μαγειρέψουν για την παραμονή τους στον διαγωνισμό.