Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αμερική μετά τη στέψη της «Μις ΗΠΑ 2022» την περασμένη Δευτέρα (3/10) αφού κάποιες διαγωνιζόμενες δηλώνουν «ταπεινωμένες» και κάνουν λόγο για στημένα καλλιστεία μέσα από βίντεο που ανέβασαν στα social media. Νικήτρια στα φετινά καλλιστεία αναδείχθηκε η Μις Τέξας, R'Bonney Gabriel, την οποία χαρακτηρίζουν «ευνοημένη», ενώ ακόμα και η αντίδρασή της την ώρα της ανακοίνωσης του αποτελέσματος έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης αφού όπως ισχυρίστηκαν κάποιες κοπέλες, δεν έδειξε να εκπλήσσεται, όπως γίνεται συνήθως την ώρα που ανακοινώνεται ποια κοπέλα είναι η νικήτρια.

Διαβάστε ακόμη: Gisele Bundchen - Tom Brady: Χωρίζουν επειδή το μοντέλο ήθελε να κάνουν περισσότερο έρωτα

Η Μις Μοντάνα, Heather Lee O'Keefe, ήταν εκείνη, σύμφωνα με τη New York Post, η οποία έβαλε «φωτιά» στις φήμες περί στημένου διαγωνισμού όταν σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι περισσότερες από τις διαγωνιζόμενες Miss USA αισθάνονται πολύ έντονα ότι η Μις Τέξας USA ήταν ευνοημένη και έχουμε τα στοιχεία για να το αποδείξουμε».

Από πλευράς της η Μις Νέα Υόρκη, Heather Nunez, δήλωσε μέσα από stories στο προφίλ της στο Instagram ότι νιώθει «ταπεινωμένη» αφού πίστευε ότι θα δινόταν σε όλες τις διαγωνιζόμενες  μια «δίκαιη ευκαιρία». «Έχω χάσει τα λόγια μου. Έτσι όπως μπήκα σε αυτά τα καλλιστεία και έδωσα όλη μου την καρδιά και την ψυχή... Δεν είχα μεγάλες προσδοκίες για το αποτέλεσμα και έκανα ό,τι μπορούσα για να αγνοώ τα σημάδια. Ταπεινωθήκαμε, νομίζοντας ότι μπήκαμε σε κάτι με δίκαιες ευκαιρίες. Δεν είναι εδώ για να πω μια λυπητερή ιστορία. Δεν χρειάζεται να πιστέψετε αυτά που λέμε. Ο μόνος λόγος που μιλάω είναι για να μη νιώσουν στο μέλλον και άλλες κοπέλες όπως νιώθω εγώ. Για όλα τα κοριτσάκια που παρακολουθούν τη Μις ΗΠΑ με τα ίδια όνειρα που είχα κι εγώ να δουλέψω σκληρά για να βρεθώ σε αυτή τη θέση. Αξίζετε μια δίκαιη ευκαιρία», έγραψε η Μις Νέα Υόρκη.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι με το που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, όλες οι κοπέλες κατέβηκαν από τη σκηνή και ούτε μία δεν πήγε να συγχαρεί τη Μις Τέξας για τη νίκη της, κάτι που φάνηκε από την τηλεοπτική μετάδοση. Αντίθετα, πάντα κάποιες κοπέλες πλησιάζουν τη νικήτρια για να τη συγχαρούν και μένουν στη σκηνή για τη στέψη. Όπως ανέφερε δε η Μις Μοντάνα, η νικήτρια δεν έδειχνε καθόλου έκπληκτη τη στιγμή που πάντα οι νικήτριες σοκάρονται μόλις ακούνε το όνομά τους. 

Τέλος, με τη σειρά της και η πρώην διαγωνιζόμενη Μις ΗΠΑ, Jasmine Jones, εξέφρασε την άποψη ότι ήταν «προφανές» πως κάτι «δεν πήγαινε καλά» τη στιγμή της στέψης, κοινοποιώντας αποσπάσματα από προηγούμενες χρονιές όταν τα κορίτσια πήγαιναν να συγχαρούν τη νικήτρια.