Μενού
antonioy
Αντώνης Αντωνίου | Glomex
  • Α-
  • Α+

Στον «καναπέ του Στούντιο 4» της ΕΡΤ με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο κάθισαν σήμερα οι δημοφιλείς ηθοποιοί, Αντώνης Αντωνίου και Νατάσα Ασίκη οι οποίοι και είναι μαζί τα τελευταία 38 χρόνια. Μεταξύ άλλων έγιναν αναφορές στην πορεία τους στο «σανίδι» του θεάτρου, στο πώς γνωρίστηκαν, αλλά και στις ιδιαίτερες «αγάπες» τους, όπως της ΑΕΚ του Αντώνη Αντωνίου λόγω και της καταγωγής του από τη Μικρά Ασία.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, μάλιστα, αναφέρθηκε και στη μακροχρόνια, καλλιτεχνική τους πορεία στο θέατρο, «παραδεχόμενος» σχετικά με το ταλέντο της συζύγου ότι: «Για εμάς λειτούργησε πάρα πολύ ωραία η κοινή διαδρομή στο θέατρο. Το θέατρο έχει αυτή τη γοητεία και την αίγλη που σε ενώνει, όταν μπαίνεις και είσαι παρέα με τον σύντροφο σου για να παλέψετε το ίδιο πράγμα και βγαίνει ένα αποτέλεσμα που σας αρέσει. Όλα αυτά ενώνουν. Είναι πολύ σημαντικό πράγμα το θέατρο. Σε συνεπαίρνει, ανοίγει δρόμους που δεν τους έχεις φανταστεί και γοητεύεσαι».

Εκεί προχώρησε και σε μία τρυφερή εξομολόγηση για το ταλέντο που είχε η σύζυγός του, σημειώνοντας χαϊδευτικά ότι η Νατάσα Ασίκη θα είχε πολύ πιο λαμπρή καριέρα αν δεν «είχε μπλέξει μαζί του». «Θέλω να πω και το εξής. Εγώ πιστεύω ότι η Νατάσα θα είχε πολύ πιο λαμπρή καριέρα εάν δεν έμπλεκε μαζί μου. Το λέω γιατί εγώ ήμουν μια απομονωμένη δράση, με το θέατρο μου, ενώ για τη Νατάσα μετά την Μαντάμ Σουσού ανοίγοντας τα πάντα μπροστά της. Ξέροντας όμως ότι είναι με τον Αντωνίου, «ως ασ’ την τώρα αυτήν» μπορεί να έλεγαν. Έτσι υποψιάζομαι και έτσι πιστεύω».

«Εγώ δε θα άλλαζα θεατρικά, μα τίποτα και δε νομίζω ότι θα μπορούσε να μου τύχει κάτι πιο ωραίο από τα πρώτα μου βήματα. Οπότε αφήστε τον να λέει» συμπλήρωσε, επίσης, η Νατάσα Ασίκη στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

Τα πρώτα χρόνια σε οικοδομή και φούρνους

Ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε, μάλιστα, ότι τα πρώτα του βήματα στον χώρα του θεάτρου δεν ήταν και τόσο... ρόδινα, καθώς αναγκάστηκε να κάνει και άλλες δουλειές, όπως η οικοδομή και ο φούρνος. «Δεν κάναμε καθόλου πρακτική τότε, κάναμε θεωρία και σχέδιο κάναμε», είπε στην αρχή ο κ. Αντωνίου, ο οποίος προσέθεσε ότι ο χώρος του θεάτρου τον γοήτευσε όταν ξεκίνησε, αλλά πάντα επικρατούσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του το ένστικτο της επιβίωσης.

«Δουλευάμε σε όποια μπορείς να φανταστείς. Από εργαστήριο παρασκευής τυρόπιτας, μπουγάτσας κλπ στα οποία εργαζόμασταν όλη νύχτα και πηγαίναμε το πρωί τις παραγγελίες. Πέρα από την οικοδομή, που ήταν το βασικό, φτιάχναμε και πραγματάκια, πολυτεχνίτες», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός. Παραδέχθηκε, παράλληλα, ότι άρχισε να ζει άνετα από το επάγγελμα του ηθοποιού πολύ αργά και αφού τελείωσε τη δραματική σχολή και τον στρατό.