Μενού
maestro-xristoforos-papakaliatis-klelia-andriolatou
Maestro: Χριστόφορος Παπακαλιάτης - Κλέλια Ανδριολάτου | Mega
  • Α-
  • Α+

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στο Κέντρο» και μίλησε για την επιτυχημένη σειρά Maestro, την είσοδό της στο Netflix και το πώς αντιμετωπίζει της κριτικές. Όπως αποκάλυψε στον παρουσιαστή Γιώργο Κουβαρά, ο δημιουργός της επιτυχημένης σειράς του Mega και το υπόλοιπο καστ θα ξεκινήσουν σε 2 μήνες τα γυρίσματα για τα πρώτα 4 επεισόδια του νέου κύκλου.

«Το τέλος του δεύτερου κύκλου για το Maestro, το έχω στο μυαλό μου. Δεν το έχω γράψει. Προς το παρόν γράφω την πρώτη τετράδα επεισοδίων, όπου σε δύο μήνες θα ξεκινήσουμε τα γυρίσματα για τα πρώτα τέσσερα επεισόδια του δεύτερου κύκλου. Στις 17 Μαρτίου, το Maestro θα παίξει σε όλες τις χώρες του κόσμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παπακαλιάτης.

Αναφορικά για το πώς αντιμετωπίζει τις κριτικές, ο ίδιος δήλωσε πως παλιότερα τις διάβαζε πιο συχνά και στα αρνητικά σχόλια, θύμωνε και γινόταν έξαλλος. «Η πρώτη αντίδραση σε αυτά τα πράγματα είναι όπως σε ένα μικρό παιδί. Χαίρεσαι όταν ακούς κάτι καλό, όταν σου λένε κάτι όχι καλό , για κάτι που αγαπάς πάρα πολύ τότε θυμώνεις. Όταν περνά καιρός σκέφτεσαι ότι μπορεί να υπήρχε και κάτι δίκαιο στην κριτική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Ωστόσο, όπως δήλωσε, πλέον βρίσκεται σε μια πιο σίγουρη φάση. «Είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος εκτίθεται όλα αυτά τα χρόνια τόσο πολύ σε τέτοια διάρκεια, όπου πάντα μοιραία θα υπήρχε κριτική – και καλή και κακή. Άλλες φορές μου άρεσε, άλλες δεν μου άρεσε. Θα έπρεπε να με ρωτάς σε διαφορετικές δεκαετίες. Τώρα είμαι σε μια πολύ πιο σίγουρη φάση για το τι είναι αυτό που θέλω να πω, πώς θέλω να το πω και πώς θα το πω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να έχει όραμα για να συνεχίσεις. «Θεωρώ ότι η παραγωγή, ναι μεν είναι σημαντική, πολύ σημαντική, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι να υπάρχει ένας άνθρωπος από πάνω με όραμα και με στόχο. Όταν έχει όραμα και στόχο προκειμένου η δουλειά να πάει κάπου, τότε συντονίζονται όλοι. Όταν ο καθένας κάνει το δικό του και δεν τους νοιάζει και πάρα πολύ, τότε είναι που γίνονται πράγματα, όχι όμορφα».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τους ήρωες των σειρών του, είπε πως δεν είναι εντελώς φανταστικοί: «Οι ήρωες είναι εδώ ανάμεσά μας, παντού, πάντα, ήταν για όλους νομίζω που γράφουν και λένε ιστορίες. Τα πιο ακραία, τα φαντάζομαι».

Όσον αφορά στο τέλος του Maestro, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης άφησε να εννοηθεί ότι οι χαρακτήρες: «Σε όλες μου τις δουλειές, ο χαρακτήρας μου υπάρχει και πάντα τείνω προς την ισορροπία σαν άνθρωπος. Θέλω να πιστεύω ότι, όσο ρομαντικό και αν ακούγεται, με έναν τρόπο νομοτελειακά το καλό κερδίζει, μπορεί να αργεί αλλά κερδίζει».