Μενού
fosdtotounel
Θοδωρής Σελεμετζίδης | Φως στο Τούνελ
  • Α-
  • Α+

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση του Θοδωρή Σελεμετζίδη, του 43χρονου κτηνοτρόφου από τη Θεσσαλία, υπόθεση με την οποία ασχολήθηκε η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ». Γιατί τα προσωπικά του αντικείμενα βρέθηκαν πεταμένα; Ποιοι τα σκόρπισαν και τι ήθελαν να κρύψουν; Ένας στενός φίλος του αγνοούμενου, ο Γιώργος Σαλτζίδης, είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε όλη την προσπάθεια αναζήτησής του, κινητοποιώντας τις Αρχές.

Συγκινεί με τα όσα λέει στην κάμερα του «Τούνελ» από τον τόπο που εντοπίστηκαν το κινητό και το πορτοφόλι του στα ΚΤΕΛ Λάρισας. «Ο Θοδωρής ήταν ένα ήσυχο παιδί. Μεγάλωσε φτωχικά. Προερχόταν από αγροτική – κτηνοτροφική οικογένεια. Έχασε δύο αδέλφια. Φύγαν και οι γονείς του από τη ζωή. Ταλαιπωρήθηκε. Επαγγελματικά θα έλεγα ότι ασχολούνταν με την κτηνοτροφία, με αυτά που του είχαν αφήσει οι δικοί του», είνικε χαρακτηριστικά.

«Όλα ξεκίνησαν όταν στο σημείο αυτό ένα άτομο από το ευρύτερο συγγενικό του περιβάλλον, βρήκε το πορτοφόλι του και το παρέδωσε στον γιο. Το παιδί καλούσε το Σάββατο όλη μέρα τον πατέρα του, δεν το σήκωνε όμως.

»Την Κυριακή δέχθηκε μία κλήση από το κινητό του και το σήκωσε λέγοντας ‘έλα πατέρα’.  Του απάντησαν ‘δεν είμαι ο μπαμπάς σου, εμείς βρήκαμε το κινητό στα ΚΤΕΛ Λαρίσης σ’ ένα παγκάκι’. Το κινητό αυτήν την στιγμή, μαζί με το πορτοφόλι, βρίσκονται στην κατοχή των Αρχών», πρόσθεσε ο κύριος Σαλτζίδης, ενώ αναφέρθηκε και στις έρευνες που έγιναν.

«Ψάξαμε αλλά…»

«Η σύζυγος πήρε τηλέφωνο τον φίλο του αγνοούμενου που μένει εδώ πιο κάτω και ήταν και ο τελευταίος που τον είδε. Της απάντησε ότι τον είχε επισκεφθεί στις 12 του μηνός. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου του, ξύπνησε γύρω στις 16.30 κι αυτός είχε ήδη φύγει, κι εκείνος δεν γνωρίζει τίποτα, καθώς έχασε τα ίχνη του από τότε.

»Λέγανε ότι τον έφαγαν και τον έχουν ρίξει από μία γέφυρα στον Τύρναβο. Ψάξαμε, μάταια όμως γιατί δεν βρήκαμε κανένα στοιχείο. Εδώ πίσω είναι ένα ποτάμι, ο παραπόταμος του Πηνειού και ψάξαμε μήπως και εντοπίσουμε κάτι, κάποιο αντικείμενο, μία μπλούζα ή ένα παπούτσι, το οτιδήποτε.

»Επειδή έχουμε δει πάρα πολλά, εγώ πιστεύω ότι δε ζει. Θέλουμε μόνο να ξέρουμε που είναι, που βρίσκεται, έχει κι αυτός δικαίωμα να τον θάψουμε στους γονείς του πάνω στο χωριό και να ησυχάσει η ψυχούλα του», κατέληξε ο φίλος του. Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη εντόπισε και μίλησε και με άλλους μάρτυρες, περιπατητές και οδηγούς ταξί μήπως γνώριζαν κάτι για την εξαφάνιση, κανένας όμως δεν είχε δει το παραμικρό, σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε.

Χάθηκε από το σπίτι φίλου που τον φιλοξενούσε

Η κ. Φανή, είναι η πρώην σύζυγος του αγνοούμενου Θοδωρή Σελεμετζίδη από τη Θεσσαλία, ωστόσο οι σχέσεις τους παρέμεναν καλές. Μιλάει στο «Τούνελ» από τη Γερμανία όπου μένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια. «Είχαμε επικοινωνία, λόγω του παιδιού. Το παιδί το είχα πάρει μαζί μου στη Γερμανία, γύρισε κάποια στιγμή να κάνει τη θητεία του και με τον μπαμπά του είχε επικοινωνία. Έχουν περάσει πάνω από δέκα μήνες από την ημέρα που εξαφανίστηκε. Μία ημέρα μετά, είχε βγει ένας συγγενής μας μ’ έναν φίλο του στη Λάρισα και σε ένα πάρκινγκ βρήκε το πορτοφόλι του κοντά στα ΚΤΕΛ. Από τότε κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει. Εκτός από το πορτοφόλι, βρέθηκε και το κινητό του, όχι όμως και το τσαντάκι μέσης, που φορούσε όταν χάθηκε. Στις 15 Μαΐου ξαφνικά βλέπει το παιδί μου μία κλήση από το κινητό του μπαμπά του. Ήταν ένα ζευγάρι, που πέρασε από τα ΚΤΕΛ και το βρήκαν. Είχε εκφράσει και την επιθυμία του να έρθει στη Γερμανία μαζί μας, οπότε σε καμία περίπτωση δε μιλάμε για κάποιον που είχε σκοπό να εξαφανιστεί. Εύχομαι μόνο να είναι καλά και να βρεθεί», κατέληξε εμφανώς ταραγμένη.

«Δεν έψαξαν καλά εκεί που έπρεπε»

Ο Γιάννης Σελεμτζίδης, αδελφός του αγνοούμενου Θοδωρή Σελεμτζίδη, μίλησε στο «Τούνελ» για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν τα ίχνη του. Όπως λέει ο ίδιος σε δημοσιογράφο της εκπομπής, ήταν πολύ δεμένοι αλλά εδώ και δέκα μήνες, απ’ όταν εξαφανίστηκε δηλαδή, δεν έχει μάθει κάτι για την τύχη του.

«Στη Λάρισα ανέβαινε κάθε Παρασκευή και μετά επέστρεφε. Δε συνήθιζε να πηγαίνει στο σπίτι του φίλου του, ωστόσο μπορεί κάποιες φορές να τον επισκεπτόταν και να τον φιλοξενούσε για μερικές ημέρες, πάντα όμως γυρνούσε. Εγώ πληροφορήθηκα τρεις – τέσσερις ημέρες μετά για την εξαφάνιση, γιατί ήμουν στο νοσοκομείο. Αρχικά θεώρησα πως ήταν κάπου και θα γυρνούσε, αλλά μετά έμαθα ότι βρήκαν τα πράγματά του πεταμένα. Τον έπαιρνα τηλέφωνα, δεν απαντούσε και μετά πήγα στην αστυνομία. Πήραν κατάθεση από κάποιους φίλους του εδώ στον Τύρναβο, τώρα από εκεί και πέρα… Ο ένας λέει τον πήρε τηλέφωνο για να πάνε για μία δουλειά, ο άλλος για καφέ, αλλά ο τελευταίος ήταν αυτός που έμειναν σπίτι του στη Λάρισα. Τον κάλεσε η αστυνομία, είπε ότι έφαγαν, κοιμήθηκαν και σηκώθηκε για να πάρει το λεωφορείο και να φύγει. Αλλά ούτε λεωφορείο πήρε, ούτε στον Τύρναβο ήρθε. Αυτός έμεινε στο σπίτι απ’ ό,τι λέει».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις έρευνες που έγιναν από πλευράς των Αρχών. «Από τις κάμερες δεν έχει βρεθεί κάτι. Η αστυνομία θεωρεί βέβαιο ότι δεν έχει ταξιδέψει με λεωφορείο, γιατί δεν έβγαλε εισιτήριο. Από το κινητό του βρήκαν μόνο τρεις κλήσεις. Σ’ έναν που δούλευε στα πρόβατα και του πήραν κατάθεση, σ’ έναν φίλο του από τον Τύρναβο και μία φίλη του από τη Λάρισα», κατέληξε.

«Εγώ βρήκα το πορτοφόλι του και έπαθα πλάκα»

Το «Τούνελ», εντόπισε και μίλησε με τον συγγενή του αγνοούμενου Θοδωρή Σελεμτζίδη, που βρήκε τυχαία το πορτοφόλι του σε πάρκινγκ στα ΚΤΕΛ Λάρισας. «Έτυχε να το βρω εγώ. Ήταν απογευματάκι, Παρασκευή και 13 και δεν είχε νυχτώσει ακόμα. Ήμουν με ένα άλλο παιδί και πηγαίναμε σε κάτι εγκαίνια. Απλά πήγαμε να παρκάρουμε εκεί και είπα στο άλλο το παιδί ''κάτσε βρήκα ένα πορτοφόλι, να το δώσουμε στην Αστυνομία'' και μου λέει ''δεν το ανοίγεις να δούμε ποιανού είναι;''. Κι εγώ μόλις βλέπω την ταυτότητα, έπαθα πλάκα, ''δε γίνεται αυτό'' λέω. Το πήραμε αψήφιστα στην αρχή, μετά μάθαμε τι είχε συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως δεν πρόκειται για κάποια ληστεία, αφού βρέθηκαν χρήματα μέσα στο πορτοφόλι. «Είχε λεφτά, αλλά ήταν κρυμμένα. Δεν ήταν στις θέσεις που μπαίνουν τα χρήματα. Έπρεπε να το ψάξεις πολύ το πορτοφόλι για να τα βρεις. Κατευθείαν πήρα τον γιο του τηλέφωνο. Δεν μας πήγε ο νους κάπου…Κι εγώ ξαφνιάστηκα μετά όταν έγινε όλο αυτό. Λέω ‘θα βρω και τον μπελά μου στο τέλος’. Tα έχω πει και στην αστυνομία, έχουμε δώσει και κατάθεση κι εγώ και το άλλο το παιδί που ήμασταν παρέα», πρόσθεσε ο συγγενής του αγνοούμενου. «Εκεί δίπλα που βρήκα εγώ το πορτοφόλι, είναι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λάρισας, δεν μπορεί να μην έχουν κάμερες εκεί. Μου είπαν ότι θα το έψαχναν. Και ακριβώς δίπλα από εκεί, είναι τα ΚΤΕΛ», κατέληξε.

«Θέλω να βρεθεί όπως και να ‘ναι»

Ο γιος του αγνοούμενου Θοδωρή Σελεμετζίδη από τη Θεσσαλία, Σάκης Σελεμετζίδης, κατοικεί και αυτός μόνιμα στη Γερμανία μαζί με τη μητέρα του και παρότι οι γονείς του είχαν χωρίσει, ήταν μία δεμένη οικογένεια. Ο ίδιος, την περίοδο της εξαφάνισης του πατέρα του, βρισκόταν στην Ελλάδα, στον Τύρναβο.

«Πληροφορήθηκα για την εξαφάνιση περίπου στις 15 Μαΐου που πήρα το κινητό του από τα δύο άτομα που το βρήκαν στη Λάρισα. Μετά με ενημέρωσε η μάνα μου για την εξαφάνιση», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφο του «Τούνελ». Μίλησε και για την επαφή που είχε ο πατέρας του με φίλο του που τον είδε τελευταίος. «Ο φίλος του με πήρε μόνο και μόνο να με ρωτήσει αν έμαθα εγώ κάτι ή αν ξέρω πού είναι… Το μόνο που θέλω είναι σε όποια κατάσταση κι αν είναι, να βρεθεί», κατέληξε συναισθηματικά φορτισμένος.