Μενού
hatzinikolaoy
Νίκος Χατζηνικολάου | Glomex
  • Α-
  • Α+

Δεν θα συμμετάσχει στο debate των πολιτικών αρχηγών για τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο Νίκος Χατζηνικολάου, καθώς, όπως έχει δηλώσει, είναι αντίθετος με την συγκεκριμένη διαδικασία της τηλεμαχίας. Από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 θα παραβρεθεί ο Γιώργος Παπαδάκης.

Οι δύο δημοσιογράφοι συνομίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ενώ είχε προηγηθεί η πρώτη συνάντηση των έξι δημοσιογράφων που θα βρεθούν απέναντι από τους έξι αρχηγούς των κομμάτων την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μάϊου 2023.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είπε στον Γιώργο Παπαδάκη: «Να ευχηθώ καλό βόλι στο debate αλλά πρέπει να σου πω ένα, δυο πράγματα ως παλαιός του θεσμού. Εγώ έχω, όπως ξέρεις, μακρά εμπειρία η οποία δεν ήταν θετική και για αυτό εδώ και δέκα χρόνια πήρα την απόφαση να μη μετάσχω ξανά σε κανένα debate με αυτούς τους κανόνες. Λοιπόν, Γιώργο μου, κάνε καλή προπόνηση πως θα χωρέσει το εκρηκτικό δημοσιογραφικό σου ταπεραμέντο στα 30″ και στα 15 δευτερόλεπτα πρώτον».

Επιπλέον, είπε: «Δεύτερον, κάνε καλή προπόνηση πως θα συγκρατήσεις την παρόρμηση κάθε δημοσιογράφου, με τη δική σου εμπειρία και διαδρομή, να διακόψει και να θέσει ένα ερώτημα όταν ακούει μια ανακρίβεια ή όταν ακούει κάτι που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Επίσης, πως θα συγκρατήσεις την παρόρμηση σου όταν θα ακούσεις έναν άλλον αρχηγό να φέρνει ένα στοιχείο στη συζήτηση που επιβεβαιώνει ένα προηγούμενο ερώτημα σου και εσύ δεν θα μπορείς να το αξιοποιήσεις».

Ο Γιώργος Παπαδάκης είπε από την πλευρά του: «Έχω την εντύπωση ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι λάθος. Είναι λάθος γιατί εδώ δεν πάμε να δημιουργήσουμε ένα τηλεοπτικό προϊόν, δεν είναι θέμα μυθοπλασίας, μιλάμε για εθνικές εκλογές. Και η δυνατότητα που έχει ο δημοσιογράφος να ρωτήσει και ο πολιτικός αρχηγός να απαντήσει. Δεν του δίνεις τη δυνατότητα να κάνει ελεύθερα τη δουλειά του, να διατυπώσει το ερώτημα του, να του πει… εγώ σε ρώτησα τι ώρα είναι και εσύ μου απαντάς για τον καιρό».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου επανήλθε και επισήμανε: «Θέλω να κάνω μια πρόταση με την ελπίδα ότι θα την συνυπογράψεις. Διότι την έχω ξανακάνει αυτή την πρόταση και το ’19 που και πάλι αρνήθηκα να μετάσχω με αυτούς τους κανόνες. Κατά τη γνώμη μου το debate, που δεν είναι debate αλλά είναι παράλληλοι μονόλογοι, πρέπει να οργανώνεται από την ΕΣΗΕΑ και από τους δημοσιογράφους με κανόνες που εκείνοι θα ορίζουν. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι διακοσμητικοί, δεν είναι γλάστρες που οι πολιτικοί αποφασίζουν σε μια διακομματική επιτροπή αν και πόσες ερωτήσεις θα κάνουν, πόσα δευτερόλεπτα θα διαρκέσουν, αν θα έχουν δυνατότητα διευκρινήσεων ή όχι».

«Το έζησα και δεν ξαναπάω! Και θα βάλω και ένα στοίχημα μαζί σου. Θα το ζήσεις και πρέπει να το ζήσεις με τέτοια διαδρομή που έχεις, οφείλεις στον εαυτό σου να το ζήσεις, αλλά βάζω ένα στοίχημα μαζί σου ότι του χρόνου ούτε εσύ θα πας» υπογράμμισε ακόμα, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.