Μενού
tounel
Πάτρικ Πάιντερ | Φως στο Τούνελ
  • Α-
  • Α+

Ο Πάτρικ Πάιντερ ζούσε τα τελευταία οχτώ χρόνια στην Ελλάδα. Είχε σπουδάσει ιστορικός και αγαπούσε τη χώρα μας. Εξαφανίστηκε λίγες ημέρες μετά το Πάσχα και από τότε η αγωνία για την τύχη του διαρκώς μεγαλώνει. Ο Μάρτιν Πάιντερ, προσπαθεί με όλα τα μέσα να μάθει τι έχει απογίνει ο αγαπημένος του αδελφός και να πάρει η οικογένειά τους τις απαντήσεις που ζητά.

«Μιλάω καθημερινά με την οικογένειά μου, με τους φίλους μας στον Καναδά. Η αγωνία τους μεγαλώνει και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Προσπαθούμε να παραμείνουμε αισιόδοξοι, να συνεχίσουμε να ελπίζουμε και να πιστεύουμε ότι θα επιστρέψει πίσω ασφαλής. Η αστυνομία είναι πολύ συνεργάσιμη και προσπαθούν να κάνουν κι αυτοί ό,τι μπορούν για να επεκτείνουν την έρευνα. Είμαστε σε επικοινωνία και με τις δύο πρεσβείες, την Καναδική και τη Βρετανική, οπότε ας ελπίσουμε πως κάτι καλό θα προκύψει σύντομα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Αυτό που ζητά ο Μάρτιν, είναι να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες, να αξιοποιηθούν οι μαρτυρίες και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. «Έχουμε κάποια στοιχεία από e-mail και κοινωνικά δίκτυα ως προς την επικοινωνία του Πάτρικ. Τα έχουμε δώσει στην πρεσβεία και αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μία βοήθεια στο τεχνολογικό κομμάτι για να μάθουμε από που στάλθηκαν αυτά τα e-mail. Δεν είναι η ώρα να μείνουμε στη γραφειοκρατία και ό,τι μπορούμε να το κάνουμε τώρα επειδή τρέχουν οι μέρες και ενδεχομένως η ζωή του αδελφού μου να είναι σε κίνδυνο. Ο αδελφός μου αγνοείται και πρέπει να βρεθεί» τόνισε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Υπάρχουν ερωτήματα που βασανίζουν την οικογένεια του αγνοούμενου Καναδού ιστορικού. «Έχουμε μιλήσει με την ιδιοκτήτρια, μας έχει ήδη δώσει κάποιες πρώτες απαντήσεις, αλλά κάποια πράγματα ακόμα μας προβληματίζουν. Είχε εξοφλήσει όλες του τις υποχρεώσεις όσον αφορά το ενοίκιο, αλλά εκείνη τον αναζητούσε. Γιατί επισκέφτηκε το διαμέρισμά του τρεις φορές;»

Ο αδελφός που έκανε μία βαθιά έρευνα στη γειτονιά και στην πολυκατοικία όπου έμενε ο Πάτρικ, μίλησε με γείτονες και ενοίκους, αναζητώντας μία πληροφορία ζωής του. Αυτό που έμαθε, τον προβληματίζει περισσότερο. «Μία κυρία μου είπε ότι είδε πρόσφατα, πριν μία – δύο ημέρες ένα γράμμα για τον Πάτρικ στο κτίριο. Ήταν από ένα δικηγορικό γραφείο. Της ζήτησα να μου το φέρει, πήγε μέσα, αλλά όταν επέστρεψε, μου είπε ότι δεν ήταν στη θέση του. Σαν κάποιος να το πήρε και είναι κάτι που γεννά κι άλλα ερωτήματα. Ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος, ποτέ δεν είχε μπλεξίματα με την αστυνομία, είναι πραγματικά ένα μυστήριο».

«Έμενε παράλληλα σε δύο σπίτια στο κέντρο»

Ο Αλέξανδρος Δρελιώζης, φίλος του αγνοούμενου ιστορικού δεν έχει σταματήσει να βοηθά την οικογένεια στις έρευνες για τον εντοπισμό του. «Από τις μαρτυρίες που είχαμε από την εκπομπή, ξεκινήσαμε εδώ από το Κουκάκι, που ήταν το τελευταίο μέρος που κάποιος τον είχε δει. Πήγαμε και στο εστιατόριο στη Συγγρού που γνώριζαν τον Πάτρικ, γιατί ήταν πελάτης αρκετά χρόνια και ήταν σίγουροι ότι τον είδαν πριν από περίπου δέκα ημέρες και προσπαθούμε να δούμε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Ελπίζω να γίνει σύντομα αυτό, γιατί οι ημέρες περνάνε και κάθε στιγμή είναι κρίσιμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος λέει πως μετά από την προβολή της εκπομπής, οι αρχές κινητοποιήθηκαν και ξεκίνησαν πιο εντατικές έρευνες. «Από την αστυνομία μας κάλεσαν ξανά να δώσουμε παραπάνω στοιχεία, να δουν τα διαβατήριά του, θέλουν να μιλήσουν με κόσμο από τη γειτονιά, μήπως μπορέσουν να δώσουν κάποια πληροφορία παραπάνω για τον Πάτρικ».

Φαίνεται πως μετά την εκπομπή αναζήτησης του Καναδού ιστορικού, δεν κινητοποιήθηκαν μόνο οι αρχές αλλά και οι πολίτες. «Γυρίσαμε τα γνωστά μέρη για να δούμε μήπως τον έχει δει κάποιος ή για οποιαδήποτε πληροφορία παραπάνω», πρόσθεσε ο φίλος του.

Έρευνες πραγματοποίησαν και στα νότια προάστια, σε μέρη που είχε επισκεφθεί στο παρελθόν ο αγνοούμενος. Για το ενδεχόμενο να έχει επιλέξει να ζει σαν άστεγος όντας ελεύθερο πνεύμα, ο φίλος του είπε: «Με αυτόν τον άνθρωπο, όλα πιθανά είναι. Θα μπορούσε να το κάνει κι αυτό σαν κοινωνικό πείραμα.»

Του κάνει μεγάλη εντύπωση το σημείωμα που βρήκε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού από το οποίο χάθηκαν τα ίχνη του και δεν έλαβαν ποτέ στα χέρια τους αλλά και το γεγονός πως ο αγνοούμενος νοίκιαζε όχι ένα, αλλά δύο σπίτια στο κέντρο. «Ενώ έμενε για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα στου Ψυρρή, διατηρούσε και το διαμέρισμα του εδώ στο Κουκάκι, δηλαδή πρακτικά πλήρωνε δύο ενοίκια. Απ’ ότι μας είπε η ιδιοκτήτρια, βρήκε ένα σημείωμα του Πάτρικ στο σπίτι. Ζήτησα να το δω, αλλά δεν το έχει, μπορεί να το έχει χάσει ή να το έχει πετάξει, δεν ξέρω. Επειδή γνωρίζω τα γράμματα του Πάτρικ, θα ήθελα να δω αν είναι ο δικός του γραφικός χαρακτήρας, για να μας δώσει κι αυτό μια ανακούφιση, ότι το έγραψε δηλαδή ο ίδιος. Δυστυχώς, όμως, δεν το είδαμε ποτέ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.