Μενού
avgi
Η εφημερδία Αυγή σε περίπτερο. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Αναστέλλεται άμεσα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυκλοφορία του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Αυγή».

Μάλιστα, εντός των επόμενων ωρών αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις, μετά τις σχετικές αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέχει το 40% των μετοχών της εφημερίδας και το υπόλοιπο ανήκει σε μικρούς μετόχους, δηλαδή αναγνώστες, εργαζομένους και ψηφοφόρους. Κανένας δεν έχει πάνω από 3%.

Η Αυγή είναι από τις πιο ιστορικές ημερήσιες πρωινές εφημερίδες της χώρας.

Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου 

Η ανακοίνωση, όπως δημοσιεύεται στο avgi.gr:  

«Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση και της επικρατούσας κατάστασης στα έντυπα μέσα, οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σ΄ όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως.

Το διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Καλούμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας, να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αθήνα, 25/06/2024»

Αυγή: Διαμαρτυρία από την ΕΣΗΕΑ

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία για την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της ΑΥΓΗΣ

Η ανακοίνωση της ΕΣΗ για την Αυγή:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας «ΑΥΓΗ».

Αυτός ο «ξαφνικός θάνατος» αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων.

Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν.

Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον Κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων».

Αυγή: Η ιστορία της εφημερίδας

Πρωτοεκδόθηκε στην Αθήνα στις 24 Αυγούστου του 1952 και κυκλοφορεί μέχρι σήμερα.

Εκφράζει διαχρονικά θέσεις υπέρ της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Εκδόθηκε αρχικά ως όργανο της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς.

Την περίοδο 1967-1974 η έκδοσή της απαγορεύτηκε από την χούντα.

Μετά τη μεταπολίτευση, το ΚΚΕ Εσωτερικού επανεκδίδει, στις 4 Αυγούστου του 1974, την Αυγή ως κομματικό του όργανο, ενώ στη συνέχεια η εφημερίδα υποστήριζε κυρίως τις θέσεις του Συνασπισμού. Σήμερα, εκφράζει το χώρο της ανανεωτικής και της ριζοσπαστικής αριστεράς και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA