Μενού
Η Νικολέττα Σιδηροπούλου με τους κριτές του MasterChef
Η Νικολέττα Σιδηροπούλου με τους κριτές του MasterChef | (STAR)
  • Α-
  • Α+

Η Πράσινη Εβδομάδα του MasterChef 2024 συνεχίζεται απόψε Τρίτη (14/5) με ένα πολύ ιδιαίτερο Tεστ Δημιουργικότητας και με τρία βασικά υλικά, που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στην ιστορία του διαγωνισμού μαγειρικής.

Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης και της αλλαγής της θερμοκρασίας στη θάλασσα, έχει ευνοηθεί η εξάπλωση ξενικών ειδών στο Αιγαίο και γενικότερα στη Μεσόγειο. Ξενικά είδη, σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, ονομάζονται οι οργανισμοί που εμφανίζονται σε περιοχές πέραν της φυσικής γεωγραφικής τους κατανομής, λόγω ανθρωπογενών παρεμβάσεων, αλλά και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Η Νικολέττα Σιδηροπούλου, Project Manager της iSea, της μη κυβερνητικής και μη κερδοσκοπικής εταιρείας προστασίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος, θα είναι αυτή που θα αποκαλύψει στους εννέα διαγωνιζομένους με ποια τρία βασικά υλικά θα μαγειρέψουν. 

Ποια είναι η Νικολέττα Σιδηροπούλου

Η Νικολέττα γεννήθηκε στη Βέροια και είναι πτυχιούχος του τμήματος Θαλάσσιας Βιολογίας και Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου του Southampton. Έχει συμμετάσχει και υλοποιήσει δράσεις Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Εθνικών μελετών και χρηματοδοτικών φορέων, όπως διαβάζουμε και στο βιογραφικό της στο isea.com.gr.

Έχει εργαστεί ως Υπεύθυνη Προγραμμάτων στον ΑΡΧΕΛΩΝ, Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας με κύριο αντικείμενο την οργάνωση και τον συντονισμό όλων των δράσεων ενημέρωσης και  προστασίας των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους στη Ζάκυνθο και τον Αμβρακικό.

Διαθέτει δίπλωμα καταδύσεων SSI Advanced Open Water Diver και μιλάει τρεις γλώσσες, Ελληνικά (μητρική), Αγγλικά (C2) και Ολλανδικά (B1). Στην iSea εργάζεται ως υπεύθυνη προγραμμάτων στον πυλώνα «Άνθρωπος & Υδάτινα Οικοσυστήματα».

MasterChef: Ποια είναι τα τρία βασικά υλικά για τη δοκιμασία

Το λεοντόψαρο, το μπλε καβούρι και η αγριόσαλπα, είναι τα βασικά υλικά, τα οποία θα προκαλέσουν «μαγειρικό» πονοκέφαλο στα μέλη και των δυο μπριγάδων. 

Τα ζευγάρια των μονομαχιών θα έχουν 60 λεπτά στη διάθεσή τους για να ετοιμάσουν ένα ευφάνταστο και νόστιμο πιάτο, προκειμένου να εντυπωσιάσουν τους τρεις chef κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο και να φέρουν τον πολύτιμο πόντο στην μπριγάδα τους. 

Θα καταφέρει η γκρι μπριγάδα να αποφύγει τη Διαδικασία Ψηφοφορίας και να μην αναγκαστεί να αναδείξει και δεύτερο υποψήφιο προς αποχώρηση, για αυτή την εβδομάδα;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA