Σχόλιο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς έκανε σήμερα κατά τη διάρκεια της εκπομπής του ΣΚΑΪ, «Σήμερα», ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού, Άρης Πορτοσάλτε.
Ειδικότερα, ο Άρης Πορτοσάλτε τοποθετήθηκε σχετικά με το εάν υπάρχει δόλος πίσω από το δυστύχημα στα Τέμπη, κάνοντας λόγο: «Όμως όταν διαμορφώνουμε ότι εκεί (Τέμπη) έγινε δολοφονία, (δόλο)-φονία, ποια δολοφονία; Δηλαδή, ξεκίνησε ένας σταθμάρχης με έναν μηχανοδηγό να δολοφονήσουν 57 ανθρώπους;».
«Η δίκη για το Μάτι, η κατηγορία ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και οι ποινές είναι συνανάλογες. Ο νόμος έχει αλλάξει, όλοι τώρα θα πάνε με κακουργηματικό χαρακτήρα οι κατηγορούμενοι» σχολίασε ο Άρης Πορτοσάλτε, κάνοντας τη διάκριση σχετικά με τη δίκη για τη φωτιά στο Μάτι.
Το σχόλιο του Άρη Πορτοσάλτε για τα Τέμπη
«Η δίκη για το Μάτι, η κατηγορία ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και οι ποινές είναι συνανάλογες. Ο νόμος έχει αλλάξει, όλοι τώρα θα πάνε με κακουργηματικό χαρακτήρα οι κατηγορούμενοι.
Όμως όταν διαμορφώνουμε ότι εκεί (Τέμπη) έγινε δολοφονία, (δόλο)-φονία, ποια δολοφονία; Δηλαδή, ξεκίνησε ένας σταθμάρχης με έναν μηχανοδηγό να δολοφονήσουν 57 ανθρώπους;
Το δικαστήριο δεν ξεκινάει με το "σού λέει, ούτε μού λέει, ούτε τού λέει". Το δικαστήριο θα δικάσει πάνω σε πραγματικά δεδομένα. Όταν λοιπόν διαμορφώνουμε όλοι μαζί ότι εκεί δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το δολοφονία, ότι ξεκίνησε με δόλο κάποιος να πάει να σκοτώσει 57 παιδιά, μετά η όποια απόφαση καταλήγει σε ένα πράγμα, ότι ορίστε τα συγκαλύψανε, ορίστε τα σκέπασαν».
- Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Ο 65χρονος υποστηρίζει ότι μητέρα και γιος αλληλοσκοτώθηκαν
- Ευρώπη: Από σήμερα σε εφαρμογή το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση - Ο δεκάλογος του νέου πλαισίου
- Η προαναγγελθείσα αιματηρή επίθεση της Χρυσής Αυγής στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα
- Μεξικό – Νότια Αφρική 2-0: Πρεμιέρα με το δεξί για τους οικοδεσπότες του Μουντιάλ
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.