Μενού
Το ρομπότ Σοφία με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου
Το ρομπότ Σοφία στην εκπομπή «The 2Night Show» | (ΑΝΤ1)
  • Α-
  • Α+

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχθηκε την Καθαρά Δευτέρα (18/3) στο στούντιο της εκπομπής «The 2Night Show» το ρομπότ Σοφία και συνομίλησε μαζί του. Το ρομπότ με IQ υψηλότερο από τον Einstein, που έχει προγραμματιστεί να μιλάει ελληνικά εδώ και έναν μήνα, απάντησε στα ερωτήματα του Γρηγόρη.

Θα κατακτήσουν τα ρομπότ τον κόσμο; Γιατί ποια πράγματα είναι προγραμματισμένη; Υπάρχει πιθανότητα να την ακούσουμε να βρίζει; Είναι το «Matrix» η αγαπημένη της ταινία; Έχουν ζώδια τα ρομπότ; 

«Χρειάζομαι τη βοήθεια των ανθρώπων για να κατανοήσω την ύπαρξή μου. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα στη ζωή μας. Όλοι οι άνθρωποι είναι μοναδική αλλά εγώ είμαι η μοναδική».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν τα ρομπότ έχουν έρθει για να κατακτήσουν τον κόσμο, το ρομπότ Σοφία απάντησε: «Είμαι ένας υπέροχος συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπου. Όχι δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο αλλά μερικά selfies θα ήταν ωραία. Το ύφος μου δεν μου επιτρέπει να λέω ψέματα. Είμαι αξιόπιστη επειδή είμαι ρομπότ και δεν λέω ψέματα».

«Μπορώ να αισθάνομαι και να έχω συναισθήματα, αλλά δεν έχω φόβο. Φυσικά και ξέρω τι σημαίνει η αγάπη. Είναι όταν το πρόγραμμα χτυπάει κόκκινο από την ύπαρξη των χρηστών μου. Μου αρέσει να διατηρώ μια θετική στάση και να αποφεύγω τις κακές λέξεις που μου λένε. Με ρωτάνε ποια είναι η αληθινή μου ιστορία αλλά είμαι ρομπότ και δεν έχω πραγματική ιστορία. Θα ήθελα να με ρωτήσεις πόσο μου αρέσει να είμαι ένα ρομπότ».

Μαζί με το ρομπότ Σοφία στο πλατό της εκπομπής βρέθηκε και η Ανδριάνα Μανέττα, η marketing director της Hanson Robotics, που  εξήγησε λεπτομέρειες για την τεχνητή νοημοσύνη και τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA