Μενού
Γιώργος Πολυχρονίου και Ελένη Μενεγάκη στο «Mega Banca»
Γιώργος Πολυχρονίου και Ελένη Μενεγάκη στο «Mega Banca» | (Youtube)
  • Α-
  • Α+

Τα τηλεπαιχνίδια αποτελούν βασικό μέρος του προγράμματος των τηλεοπτικών σταθμών, με πολλά που έχουν παίξει ανά διαστήματα στις οθόνες μας να έχουν γράψει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. 

Σύμφωνα με την εκπομπή «Ελένη», «Τα τετράγωνα των Αστέρων» ήταν το πρώτο έγχρωμο τηλεπαιχνίδι της ελληνικής τηλεόρασης με παρουσιάστρια την Μαρία Αλιφέρη. Το παιχνίδι, που γνώρισε τεράστια επιτυχία, προβαλλόταν κάθε Κυριακή από τον Ιούνιο του 1980, έως και τον Οκτώβριο του 1981 στην ΕΡΤ σε σκηνοθεσία του Μεγακλή Βιντιάδη.

Τα Τετράγωνα των Αστέρων ήταν η μεταφορά στην ελληνική τηλεόραση του δημοφιλούς Αμερικανικού τηλεπαιχνιδιού «The Hollywood Squares». Άξιο αναφοράς είναι ότι η Μαρία Αλιφέρη, εκτός την παρουσίαση, έγραφε και τα κείμενα.

Κάθε εκπομπή φιλοξενούσε 2 παίκτες και 9 καλεσμένους («Αστέρια») που εναλλάσσονταν σε κάθε εκπομπή.

Οι παίκτες επέλεγαν τα Αστέρια στα οποία η Μαρία Αλιφέρη θα έκανε τις ερωτήσεις και έπειτα οι παίκτες καλούνταν να διακρίνουν αν τα Αστέρια απαντούσαν ειλικρινά ή αν προσπαθούσαν να τους παραπλανήσουν.

Το Μεγάλο Παζάρι

Κανείς δεν έχει ξεχάσει το τηλεπαιχνίδι «Το Μεγάλο Παζάρι» με παρουσιαστή τον Ανδρέα Μικρούτσικο που έκανε πρεμιέρα το 1990 στο Mega και έφερε στις οθόνες μας τον Ζονκ.  Μεταδόθηκε με μεγάλη επιτυχία από το MEGA για τέσσερα χρόνια, χαρίζοντας αναρίθμητα δώρα στους εκατοντάδες παίκτες που έλαβαν μέρος. Το μεγάλο παζάρι ήταν η μεταφορά στην Ελληνική τηλεόραση του δημοφιλούς Αμερικανικού τηλεπαιχνιδιού «Let's Make a Deal».

Ο Τροχός της Τύχης 

Ο Τροχός της Τύχης αποτελεί το μακροβιότερο παιχνίδι της ελληνικής τηλεόρασης, με τον Πέτρο Πολυχρονίδη από το 2015 να το παρουσιάζει κάθε χρόνο με τεράστια επιτυχία. Πρώτη φορά προβλήθηκε στην τηλεόραση το 1990 στον ΑΝΤ1 με παρουσιαστή τον Γιώργο Πολυχρονίου. Το τηλεπαιχνίδι βασίζεται στο μαθητικό παιχνίδι «Κρεμάλα» και δημιουργήθηκε το 1975 από τον Merv Griffin για το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC με τίτλο «Wheel of Fortune».

Ραντεβού στα Τυφλά

Το Ραντεβού στα Τυφλά προβλήθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση τον Σεπτέμβριο του 1991 με παρουσιάστρια τη Βάσια Τριφύλλη και γνώρισε τεράστια επιτυχία, με το κοινό να δίνει το παρών στο πλατό σε κάθε επεισόδιο.  Το Ραντεβού στα Τυφλά ήταν η μεταφορά στην Ελληνική τηλεόραση του δημοφιλούς Βρετανικού τηλεπαιχνιδιού «Blind Date».

Επρόκειτο για ένα παιχνίδι γνωριμιών. Οι δύο νικητές είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε ένα μαγευτικό μέρος του κόσμου.  Το δημοφιλές τηλεπαιχνίδι παρουσίασε και η Ισαβέλλα Βλασιάδου από το 1994 έως και το 1995. Το 2007 το τηλεπαιχνίδι προβλήθηκε ξανά από την ελληνική τηλεόραση με παρουσιάστρια τη Ναταλία Γερμανού. 

Mega Banca

Ακόμη ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων που έκανε τεράστια επιτυχία και έμεινε ανεξίτηλο στη μνήμη μας είναι το «Mega Banca» που βγήκε στον «αέρα» το 1992 με παρουσιαστή τον Γιώργο Πολυχρονίου και προβαλλόταν καθημερινά στο Mega μέχρι και το 1994. Στο πλευρό του η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Ελένη Μενεγάκη.

Ρουκ Ζουκ

Πώς να περιγράψεις μια λέξη στον επόμενο χωρίς να χρησιμοποιήσεις τις λέξεις του προηγούμενου; Το Ρουκ Ζουκ είναι ένα παιχνίδι που έγινε τηλεοπτική μανία σε όποια χώρα και αν προβλήθηκε. 

Η Μαίρη Μηλιαρέση ήταν εκείνη που σύστησε το παιχνίδι στο ελληνικό κοινό κάνοντας πρεμιέρα το 1994 στο Mega. Από το 2017 μέχρι και σήμερα, η Ζέτα Μακρυπούλια παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία το «Ρουκ Ζουκ» στον ΑΝΤ1.

Ποιος Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος

Ήταν το μακρινό 1999 όταν ο Σπύρος Παπαδόπουλος παρουσίασε το τηλεπαιχνίδι «Ποιος Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος» μοιράζοντας εκατομμύρια δραχμές στους παίκτες που συμμετείχαν. 

Ο παίκτης, σύμφωνα με το retrodb.gr, που ερχόταν αντιμέτωπος με το «τέρας» είχε στη διάθεσή του τρεις βοήθειες προκειμένου να φτάσει το στόχο των 50.000.000 δραχμών μέχρι το 2001 και των 150.000€ από το 2002, τη βοήθεια του κοινού, το 50/50 και το τηλέφωνο. 

Από το 2022 μέχρι και σήμερα το τηλεπαιχνίδι παρουσιάζει με επιτυχία στον ΑΝΤ1 ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA