Μενού
sasmos
Η Αργυρώ και ο Αστέρης στον «Σασμό» | Instagram @sasmos_alphatv_official
  • Α-
  • Α+

Ο τρίτος κύκλος της επιτυχημένης σειράς του Alpha «Σασμός» θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα (25/9) και το κοινό περιμένει με αγωνία τα πρώτα νέα επεισόδια, με τις εξελίξεις να αναμένονται -και φέτος- συγκλονιστικές.

Η σειρά θα βρίσκεται στις οθόνες μας στις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας με δυνατές ανατροπές και καθηλωτικές εξελίξεις και πλέον, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο! Άραγε, οι Βρουλάκηδες και οι Σταματάκηδες θα πετύχουν φέτος τον πολυπόθητο σασμό

Τι σημαίνει Σασμός

Τι σημαίνει όμως η λέξη σασμός; Είναι η συμφιλίωση, το «φίλιωμα», τo «φτιάξιμο». Το «σιάξιμο», όπως λένε στην Κρήτη. Πρόκειται για ένα άτυπο εθιμοτυπικό τελετουργικό για να μη συνεχιστεί η αιματηρή αναμέτρηση, για το τέλος μιας βεντέτας. Ευδοκιμεί στην Κρήτη εκεί όπου οι βεντέτες αρχίζουν, εκεί όπου οι βεντέτες τελειώνουν.

Όταν υπάρχει βεντέτα, όπως αναφέρει το kritikoi.com, και το επιθυμούν και οι δύο πλευρές, για να λήξει γίνεται σασμός, που σημαίνει συμφιλίωση. Πολλές φορές ο σασμός επισφραγίζεται με κάποια κοινωνική εκδήλωση μεταξύ των δύο πλευρών πχ. γάμος, κουμπαριά, βάφτιση κλπ..

Για να ξεκινήσει ένας σασμός συνήθως μεσολαβεί κάποιο ουδέτερο άτομο σεβαστό στην κοινωνία και αγαπητό στους κατοίκους του χωριού, ώστε οι δύο πλευρές να έρθουν κοντά και να τα βρούνε.

 

Σασμός: Περίληψη τρίτου κύκλου

Η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια στο χωριό της  Άνω Ποριάς, με τους ήρωες να βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σημείο της ζωής τους. Αποφασισμένοι να πάνε κόντρα σ’ αυτή την μοίρα και να ξεπεράσουν τα εμπόδια, η ελπίδα για σασμό υφαίνεται όλο και περισσότερο στις ψυχές τους.

Οι ισορροπίες, όμως, ανατρέπονται διαρκώς. Νέα πρόσωπα έρχονται σαν σκιά, πρόθυμα να συμμαχήσουν για να εμποδίσουν την συμφιλίωση, ενώ οι Ερινύες για ένα έγκλημα που δεν τιμωρήθηκε ποτέ, ξυπνούν το χειρότερο πρόσωπο της βεντέτας με ανεξέλεγκτες συνέπειες και απώλειες.

Ο έρωτας εναλλάσσεται με το μίσος, το φως με το σκοτάδι και τα όνειρα γίνονται εφιάλτες που ζωντανεύουν. Οι καταστάσεις μεταστρέφουν τις προσωπικότητες των ηρώων. Τη στιγμή, δε, που απειλούνται δικά τους πρόσωπα, αναγκάζονται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να πάρουν αποφάσεις δύσκολες. Μερικές από αυτές χωρίς επιστροφή…

Ο Σασμός έρχεται από τη Δευτέρα (25/9) στις 21:00 στον Alpha με νέα, συγκλονιστικά επεισόδια

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.