Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο Καλλιμάρμαρο όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της κολεξιόν Dior Cruise 2022 του Οίκου Υψηλής Ραπτικής, στράφηκαν τα φώτα της μόδας διεθνώς. Η επίδειξη έγινε προς τιμήν των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και σκοπό είχε να καταδείξει τον ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Εντυπωσιακές εικόνες μεταδόθηκαν σε παγκόσμια προβολή live για εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: Ros Georgiou: Η Ελληνίδα που περπάτησε στην επίδειξη μόδας του Dior

H εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά, από τον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και από τον ιστορικό θερινό κινηματογράφο Cine Paris στην καρδιά της Πλάκας.

Η συλλογή που παρουσιάστηκε έχει σχεδιαστεί και έχει ραφτεί από Ελληνίδες και Έλληνες τεχνίτες δημιουργούς που ζουν και εργάζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως το Σουφλί, το Άργος και η Καλαμάτα. Η συνεργασία των σχεδιαστών με τον Dior αναμένεται να συνεχιστεί και μετά το τέλος των εκδηλώσεων του Οίκου στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 85 μοντέλα διεθνούς φήμης, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα Ροζάνα Γεωργίου, ενώ τα ρούχα που φόρεσαν τα μοντέλα φέρεται να στοιχίζουν από 50.000 έως 150.000 ευρώ.

Η παρουσίαση του ντεφιλέ του γαλλικού οίκου Dior ξεκίνησε με το άναμμα πυρσών και στη συνέχεια τα μοντέλα ξεκίνησαν να περπατούν στο τερέν του γηπέδου υπό τον ήχο ζωντανής μουσικής.

Έξω από το Καλλιμάρμαρο τα φλας είχαν πάρει «φωτιά». H πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα '21, Γιάννα Αγγελοπούλου, εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά με την ενδυματολογική της επιλογή να τιμά την παράδοση, έχοντας έντονο τον συμβολισμό της Ελληνικής Επανάστασης. Η κυρία Αγγελοπούλου φόρεσε παραδοσιακό μαύρο πιρπιρί με χρυσά κεντήματα, ζώνη Ηπείρου και σκουλαρίκια ηπειρώτικα από το εργαστήριο Κούκου, αντίγραφα από κοσμήματα του Μουσείου Μπενάκη.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προσήλθε στο σόου με φόρεμα στις αποχρώσεις του λευκού και διακριτικά κοσμήματα ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εμφανίστηκε με σκούρα μπλε τουαλέτα.

Με total black εμφανίστηκε ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος συνδύασε το κοστούμι με κοσμήματα στον λαιμό και στα αυτιά, και headpiece. Το λουκ ολοκλήρωσαν υπέροχα κατακόκκινα παπούτσια. 

 Με κοστούμι εμφανίστηκε και η Αννα Βίσση, έχοντας τον αέρα της σταρ και φορώντας τα γυαλιά της.

Γήινες αποχρώσεις προτίμησε και η Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία παρακολούθησε το εντυπωσιακό σόου του γαλλικού οίκου.

 Στο Καλλιμάρμαρο βρέθηκαν και ο Πιερ Κασιράγκι, γιος της Καρολίνας του Μονακό, μαζί με την Μπεατρίς Μπορομέο. 

ησηησησησ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA