Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μια βραδιά που αποτέλεσε ένα πιλοτικό πρόγραμμα εν μέσω πανδημίας για τη Βρετανία, τα Brit Awards έγιναν η πρώτη απονομή εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου που έχουν κοινό. Η κυβέρνηση θέλησε να ανταμείψει τους εργαζομένους στον NHS και γι΄αυτό έδωσε την ευκαιρία σε 4.000 ανθρώπους που εργάζονται στο σύστημα υγείας, να βρεθούν στο στούντιο που είχε στηθεί στην O2 Arena χωρίς να φοράνε μάσκες, αφού έχουν εμβολιαστεί. Στα της απονομής, τα πρόσωπα που απασχόλησαν ήταν η Βρετανίδα Dua Lipa και οι δύο Αμερικανίδες, Τέιλορ Σουίφτ και Billie Eilish.

Η Σουίφτ έγινε η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνιδα που παίρνει το βραβείο Παγκόσμιο Ίνδαλμα, ενώ η Billie Eilish αναδείχθηκε κορυφαία Διεθνής Γυναίκα Καλλιτέχνιδα.

Η Dua Lipa, που το άλμπουμ της Future Nostalgia κατέκτησε όλα τα charts το 2020 και το 2021, ήταν το πρόσωπο της βραδιάς, καθώς μοιράστηκε το βραβείο της με την 74χρονη επιστήμονα Ελίζαμπεθ Ανιόνβου, καθηγήτρια νοσηλευτικής στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου, με αγώνα δεκαετιών για την κατάργηση της ανισότητας στον NHS και υπέρμαχος των εργαζομένων.

Ενώπιον των εργαζομένων στην υγεία, η Dua Lipa έκανε αυτή τη συμβολική κίνηση και φώναξε από μικροφώνου προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για αύξηση του μισθού των νοσηλευτών, μεγαλύτερη της τάξης του 1% που τους έδωσε.

Τέλος, η Dua Lipa αναφέρθηκε στην τόσο κυριαρχική παρουσία γυναικών της μουσικής στα φετινά Brit Awards και έκανε λόγο για μια νέα αρχή.

https://www.youtube.com/watch?v=6RIMPFAT8n4

Οι νικητές των BRIT Awards 2021:

Παγκόσμιο Ίνδαλμα - Τέιλορ Σουίφτ

https://www.youtube.com/watch?v=PJkGURcetao

Πρωτοπόρος Καλλιτέχνης - Arlo Parks

Άνδρας Σόλο Καλλιτέχνης - J Hus

Γυναίκα Σόλο Καλλιτέχνης - Dua Lipa

Βρετανικό Single - Χάρις Στάιλς «Watermelon Sugar»

Βρετανικό Γκρουπ - Little Mix

Διεθνές Γκρουπ - Haim

Διεθνής Γυναίκα Σόλο Καλλιτέχνις - Μπίλι Άιλις

https://www.youtube.com/watch?v=-su8HK-fQNE

Διεθνής Άνδρας Σόλο Καλλιτέχνης - The Weeknd

Άλμπουμ της Χρονιάς - Dua Lipa «Future Nostalgia»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA