Μουσική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βρετανία: Η μουσική έσωσε τους ανθρώπους από τον κορονοϊό και τα lockdown

Εναν ανέλπιστο σύμμαχο στην... μουσική βρήκαν οι άνθρωποι στη μάχη που δίνουν κατά του κορονοϊού και των lockdown - Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο την περίοδο της καραντίνας

Πηγή: Shutterstock
Πηγή: Shutterstock

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο βοηθήθηκε από τη μουσική για να αντιμετωπίσει την πίεση του lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η δημοσκόπηση της εταιρείας Public First στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 ενήλικες είναι η μεγαλύτερη του είδους, από τότε που κύριοι τομείς της μουσικής βιομηχανίας διέκοψαν τις δραστηριότητές του εξαιτίας της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμα: Doors: «Ιστορίες που δεν έχουν ξαναειπωθεί» φέρνουν τα απομνημονεύματα του κιθαρίστα Ρόμπι Κρίγκερ

Τα πορίσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν από τον οργανισμό UK Music, δείχνουν ότι το 57% των ενηλίκων ανέφερε ότι η μουσική τους βοήθησε να αντέξουν το lockdown, με το 14% να εκφράζει αντίθετη άποψη. Το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε ότι την περίοδο του lockdown άκουσε περισσότερη μουσική από ότι συνήθως και το 31% ανέφερε ότι στράφηκε στη μουσική, όταν αισθανόταν άγχος. Το 56% δήλωσε ότι άκουγε μουσική για να βελτιώσει τη διάθεσή του, όταν δεν αισθανόταν καλά.

Αναλυτικά:

  • Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, περίπου ένα εκατομμύριο ενήλικες άρχισαν να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο κατά τη διάρκεια του lockdown.
  • Το 59% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η μουσική βοήθησε την υγεία και την ευημερία τους και μόλις το 11% απάντησε ότι διαφωνεί.
  • Το 74% δήλωσε ότι η μουσική είναι σημαντική για την ποιότητα ζωής τους με το 39% να απαντά ότι η σημασία της ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.
  • Το 26% των ερωτηθέντων είπε ότι η ακρόαση μουσικής είναι το αγαπημένο του χόμπι, δεύτερο μετά την παρακολούθηση τηλεόρασης (42%) - και πολύ περισσότερο από την παρακολούθηση ταινιών (18%) και τα βιντεοπαιχνίδια (15%).
  • Το 71% των συμμετεχόντων εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η μουσική βελτιώνει την παραγωγικότητά του στη δουλειά ή τις σπουδές.

Τα ευρήματά αποκαλύπτουν επίσης πως το κοινό επιθυμεί να επιστρέψει σε ζωντανές συναυλίες.

  • Παρά την Covid-19, το 43% του κοινού ενδιαφέρεται να πάει σε μια ζωντανή συναυλία, ή μουσικό Φεστιβάλ φέτος.
  • Το 66%, δηλαδή τα 2/3 των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να παρευρεθούν σε πολλές ή περισσότερες συναυλίες από ότι πριν από την πανδημία της Covid-19.
  • Από τους ερωτηθέντες της ηλικιακής ομάδας 18-24 ετών, το 38% δηλώνει ότι η συμμετοχή σε ένα μουσικό Φεστιβάλ ή μια συναυλία είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία ανυπομονεί περισσότερο.
  • Επιπλέον το 45% δήλωσε ότι ανησυχεί για την οικονομική βιωσιμότητα των τοπικών μουσικών χώρων λόγω του αντίκτυπου της Covid-19.

Η μουσική βιομηχανία είναι ένας τομέας που συνεισέφερε 5,8 δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου πριν την πανδημία της Covid-19 και στηρίζει περίπου 200.000 θέσεις εργασίας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Βρετανία #Κορονοϊός #έρευνα #Lockdown #Δημοσκόπηση