Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision, με την ελληνική συμμετοχή να βρίσκεται ήδη στο Τορίνο και να προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη βραδιά. Παράλληλα, η  Αμάντα Γεωργιάδη πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς την πρώτη της πρόβα για την Eurovision 2022 στο Pala Olimpico του Τορίνο και όλα πήγαν εξαιρετικά. 

Διαβάστε ακόμη: Eurovision: Η Αμάντα Γεωργιάδη έκανε την πρώτη της πρόβα - Η εμφάνιση και το φόρεμα της Σήλιας Κριθαριώτη

Η Αμάντα ήταν μόνη της στην σκηνή και φορούσε ένα μακρύ, ασημί-λευκό φόρεμα και γύρω της υπήρχαν πεσμένες, άδειες καρέκλες σε ένα μπλε φόντο. Η ηχώ από τα φωνητικά δημιούργησε ένα υπόκωφο, τρομακτικό περιβάλλον. Μια πολύ δραματική συμμετοχή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε και στο live της επίσημης ιστοσελίδας της Eurovision. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb, ενώ τη σκηνική παρουσία επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το τραγούδι «Die Together» αποτελεί μια συναισθηματική μπαλάντα, που είναι σε σύνθεση της ίδιας της Αμάντα μαζί με τον Νορβηγό συνθέτη Bjorn Helge. Το φόρεμα της Αμάντα είναι της διεθνούς φήμης Ελληνίδας σχεδιάστριας Σήλιας Κριθαριώτη.

Χαμός με το ελληνικό video στο Tik Tok

https://www.tiktok.com/@eurovision/video/7092795142435884294

Την ίδια στιγμή, το βίντεο με την πρόβα της ελληνικής συμμετοχής αποτελεί το δεύτερο πιο προβεβλημένο στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision στο Tik Tok. Τα highlights της Αμάντα από την πρώτη της πρόβα με το «Die Together» έχουν ξεπεράσει τις 300 χιλιάδες προβολές, ενώ περισσότερες έχει μόνο το βίντεο από τις πρόβες της Ουκρανίας με πάνω από 800 χιλιάδες προβολές.

Ανεβαίνει η Ελλάδα στα στοιχήματα

https://www.instagram.com/p/CdBOLr6KRe9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το θετικό πάντως είναι πως μετά την πρώτη πρόβα της Ελλάδας, οι Eurofans εντυπωσιάστηκαν. Φαίνεται πως το δυνατό χαρτί της Αμάντα Γεωργιάδη είναι η live εμφάνισή της κι έτσι μπορούμε να είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ενόψει του πρώτου ημιτελικού, αλλά και του μεγάλου τελικού. 

«Όλα πήγαν καλά στην πρώτη πρόβα, είμαι ευχαριστημένη. Να περιγράψω την πρόβα μου με τρεις λέξεις; Μπλε, άσπρη, ενεργητική», δήλωσε η ερμηνεύτρια μετά την πρώτη της πρόβα, ενώ στα στοιχήματα ανέβηκε ήδη μία θέση, από την έβδομη, στην έκτη. 

Η Ελλάδα μοιάζει αδιαφιλονίκητο φαβορί για πρόκριση στον τελικό, αλλά κι εκεί σύμφωνα με τα στοιχήματα βρίσκεται - αυτή τη στιγμή - σε απόσταση αναπνοής ακόμη κι από την πέμπτη θέση. Στην κορυφή και με τεράστια διαφορά πάντως βλέπουμε την Ουκρανία, ενώ ακολουθούν η Ιταλία, η Σουηδία, η Αγγλία και η Ισπανία. Όσον αφορά την Κύπρο τώρα, η Ανδρομάχη και το «Ela» δυσκολεύονται αρκετά φέτος και βρίσκονται για την ώρα στην 17η θέση των στοιχημάτων. Έχουμε, όμως, δρόμο ακόμα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA