Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι Queen γράφουν ιστορία στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς έγιναν το πρώτο συγκρότημα, του οποίου ένα μόνο άλμπουμ έχει πουλήσει 7 εκατομμύρια αντίτυπα. Ο λόγος για το «Greatest Hits», το οποίο κυκλοφόρησε το 1981 και πλέον το έχουν αγοράσει ένα στα τέσσερα νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα επίσημα charts. 

Διαβάστε ακόμη: Elton John: Η μεγάλη επιστροφή του σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία είναι γεγονός

Το άλμπουμ, το οποίο περιλαμβάνει κλασικά τραγούδια, όπως το «We Will Rock You» και το «Bohemian Rhapsody», είναι ένα αιώνιο best-seller εδώ και χρόνια και πρόσφατα συμπλήρωσε τη 1.000η εβδομάδα του στο chart UK album.

Ο κιθαρίστας των Queen, Brian May, χαρακτήρισε το ρεκόρ «χαρούμενα νέα», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Κανένα άλμπουμ δεν το έχει ξανακάνει αυτό στην ιστορία. Σας ευχαριστούμε, το εκτιμούμε».

Με τη σειρά του ο ντράμερ, Roger Taylor, πρόσθεσε: «Το βρετανικό κοινό και το απείρως υπέροχο γούστο έχουν χαρίσει σε αυτό το άλμπουμ τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία. Σας ευχαριστούμε πολύ, μας τιμάτε, νιώθουμε ταπεινοί». 

Να σημειώσουμε πως το «Greatest Hits» των Queen βρίσκεται στην πρώτη θέση, έχοντας πουλήσει ένα εκατομμύριο περισσότερα αντίτυπα από το άλμπουμ «Gold» των ABBA που κυκλοφόρησε το 1992 και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ το 2014 έγινε το πρώτο άλμπουμ που ξεπέρασε τις έξι εκατομμύρια πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετράει περισσότερα από 1,26 δισεκατομμύρια streams, ενώ μόνο το «Bohemian Rhapsody» έχει ξεπεράσει τα 240 εκατομμύρια streams στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το δεύτερο «Greatest Hits» άλμπουμ των Queen που κυκλοφόρησε το 1991 - ένα μήνα πριν από τον θάνατο του τραγουδιστή Freddie Mercury - έχει κερδίσει επίσης μια θέση στο Τοπ-10 των εμπορικότερων άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα, τη δέκατη θέση, έχοντας πουλήσει τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA