Μενού
  • Α-
  • Α+

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε ειδική εκδήλωση, με το όνομα «Γίνε Ανάδοχος Γονέας», που πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριο χώρο του Μεγάρου Μουσικής εξήγγειλε το νέο πρόγραμμα για την αναδοχή παιδιών. Μάλιστα, σημείωσε ότι η αναδοχή θα γίνει πιο εύκολη και εξήγγειλε ειδικό επίδομα έως 1.200 ευρώ για τους ανάδοχους γονείς.

Διαβάστε επίσης: ΟΑΕΔ - Amazon: Τα προγράμματα που φέρνει η νέα συνεργασία

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός κατά την διάρκεια της ομιλίας της ανέφερε ότι τα παιδιά που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε ιδρύματα δεν πρέπει να «ξοδεύουν άλλο την παιδικότητά τους σε έναν κλειστό χώρο αλλά να τη ζήσουν μέσα στη ζεστή αγκαλιά μιας οικογένειας». Η Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε ακόμη: «Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην οικογενειακή φροντίδα και είναι ευθύνη της Πολιτείας, ευθύνη μας, να τους την εξασφαλίσουμε».

Παράλληλα, παρουσίασε και ορισμένα στοιχεία σχετικά με την αναδοχή στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως σήμερα 1.569 παιδιά μεγαλώνουν σε ιδρύματα. Από όλα αυτά τα παιδιά μόλις τα 74 προορίζονται για υιοθεσία. Την ίδια στιγμή η κυρία Μιχαηλίδου προχώρησε στην παρουσίαση όλων των κυβερνητικών αποφάσεων που συνδράμουν στην ενίσχυση της αναδοχής στη χώρα μας λέγοντας τα εξής:

  • για πρώτη φορά καταγράφηκαν όλα τα παιδιά που μένουν και στα 82 ιδρύματα της χώρας
  • δημιουργήθηκε μια δεξαμενή ειδικών που μελετά πολύ πιο γρήγορα την καταλληλότητα των υποψήφιων γονέων
  • μειώθηκε ο χρόνος για την αναδοχή στους 8 μήνες
  • η σύνδεση υποψήφιου γονέα και παιδιού γίνεται πλέον ηλεκτρονικά έτσι ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια

Τι είπε για επιδόματα και δικαιούχους

Η κυρία Μιχαηλίδου ακόμα αναφέρθηκε στην χορήγηση ειδικού επιδόματος σε όλους του ανάδοχους γονείς, το οποίο θα ξεκινά από 325 ευρώ και θα φτάνει μέχρι και τα 1.200 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες που θα υπάρχουν. Μάλιστα, η χορήγηση του επιδόματος θα γίνεται άμεσα και ηλεκτρονικά. Ακόμα ανέφερε ότι θα υπάρξει μια αλλαγή που θα είναι τομή για τον θεσμό της αναδοχής. Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, το ηλικιακό όριο για να γίνει κάποιος ανάδοχος διευρύνεται και πλέον μπορούν να γίνουν ανάδοχοι από 25 έως και 75 ετών. «Πλέον αρκετοί περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν στην οικογένειά τους ένα παιδί που χρειάζεται φροντίδα», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μιχαηλίδου.

Καταλήγοντας η κυρία Μιχαηλίδου ανέφερε ότι δημιουργείται το paidi.gov.gr, η πρώτη πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες που θα έχουν να κάνουν με τα παιδιά. Μέσα σε αυτή την πλατφόρμα θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν παραπάνω πληροφορίες για την αναδοχή στη χώρα μας.

Επιγραμματικά οι ανακοινώσεις που έκανε η υφυπουργός:

  • Καθιερώνεται μηνιαίο επίδομα αναδοχής. Κάθε μήνα θα λαμβάνουν από 325 έως και 1.200 ευρώ αυτόματα και ψηφιακά
  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω Εθνικής Καμπάνιας Ενημέρωσης – με τη συνεργασία της Unicef
  • Δημιουργείται η ειδική πλατφόρμα paidi.gov.gr, μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας αποκλειστικά για το παιδί
  • Αύξηση των ηλικιακών ορίων και από 30 έως 60 ετών που πρέπει να είναι κάποιος σήμερα για να γίνει ανάδοχος 25 ετών έως και 75 ετών
https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMichailidouDomna%2Fvideos%2F812495189636516%2F&show_text=false&width=560
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA