ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/06/2021 18:57

Σταϊκούρας για Γέφυρα 2: Τέλος Ιουνίου η 1η δόση για όσους υπέβαλαν αίτηση μέχρι 31 Μαΐου

Η πρώτη δόση του προγράμματος Γέφυρα 2 σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταΐκούρα, θα αφορά αναδρομικά και τον Μάιο για 41.437 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και θα δοθεί τέλος Ιουνίου

Σταϊκούρας για Γέφυρα 2: Τέλος Ιουνίου η 1η δόση για όσους υπέβαλαν αίτηση μέχρι 31 Μαΐου
Σταϊκούρας για Γέφυρα 2: Τέλος Ιουνίου η 1η δόση για όσους υπέβαλαν αίτηση μέχρι 31 Μαΐου
Ανάγνωση:

Στο τέλος Ιουνίου θα καταβληθεί, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, η πρώτη δόση του προγράμματος Γέφυρα 2 στο σύνολο των 41.437 επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, που έχουν πληγεί από την πανδημία και υπέβαλαν αίτηση ένταξης σε αυτό μέχρι χθες που έληγε η παράταση της προθεσμίας.

Διαβάστε ακόμη: «Γέφυρα 2»: Δέκα απαντήσεις σε ερωτήσεις οφειλετών με επιχειρηματικά δάνεια

Όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Χρήστος Σταϊκούρας η δόση του Ιουνίου θα αφορά αναδρομικά και τον μήνα Μάιο. Σύμφωνα, δε, με τον ίδιο το μέτρο απέδωσε ως προς το στόχο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αφού σε σύνολο 41.437 αιτήσεων οι 22.724 αφορούσαν πολύ μικρές επιχειρήσεις.

«Το Υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση αποδεικνύουν ότι μέσω της περαιτέρω αναβάθμισης του ρόλου του ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκουν την επιτάχυνση ολοκλήρωσης διαδικασιών σε έργα και συμβάσεις στρατηγικής σημασίας για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και παράλληλα ενισχύουν έμπρακτα με πλέγμα μέτρων τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία, για να ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατό τις επιπτώσεις. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ταχεία ανάκαμψη και ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια σχετική τροπολογία.

Ως προς το πρόγραμμα Γέφυρα 2, ο ίδιος υπογράμμισε την αναγνώριση του δικαιώματος στον φορέα να συμφωνήσει με τον οφειλέτη μη εξυπηρετούμενου δανείου διαγραφή ποσοστού τόκων υπερημερίας, διαγραφή κεφαλαίου και επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής για όσο διαρκεί η κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου, καθώς και την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών μέσω της απαγόρευσης τροποποίησης των ουσιωδών όρων της σύμβασης ως προς το κεφάλαιο, την τιμολόγηση και τη διάρκεια του δανείου, κατά τρόπο δυσμενέστερο για τον οφειλέτη, όσο διαρκεί η επιδότηση και η εποπτεία ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΕΦΥΡΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ