ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/06/2021 16:58

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για 2.900 νέους άνεργους - Οι δικαιούχοι

Σε εξέλιξη για ακόμα επτά ημέρες θα είναι το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων από τον ΟΑΕΔ, του οποίου οι δικαιούχοι είναι ηλικίας 18 έως 29 ετών

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για 2.900 νέους άνεργους - Οι δικαιούχοι
Χρήματα (Πηγή: Pexels)
Ανάγνωση:

Σε εξέλιξη για ακόμα επτά ημέρες θα είναι το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων από τον ΟΑΕΔ, του οποίου οι δικαιούχοι είναι άνεργοι ηλικίας 18 έως 29 ετών. Οι αιτήσεις για το «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στις γυναίκες», λήγουν στις 15:00 την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021.

Διαβάστε ακόμη: Ρύθμιση οφειλών μέχρι 420 δόσεις: Οι δικαιούχοι - 7 βήματα για αιτήσεις

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 2.900 νέων ανέργων, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στις γυναίκες, καθώς 60% των δικαιούχων θα είναι άνεργες γυναίκες.

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

  • 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
  • 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης
  • 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου.

Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 43.400.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΑΕΔ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΕΡΓΟΙ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ