ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/07/2021 10:42

Τουρισμός για όλους: Παράταση στις αιτήσεις - Τι ισχύει με τα ΑΦΜ

Παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα 12/7 η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» - Δεν θα υπάρξει νέα παράταση

Τουρισμός για όλους: Παράταση στις αιτήσεις - Τι ισχύει με τα ΑΦΜ
Πολίτες με μάσκα σε εξωτερικό χώρο (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η αυξημένη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έφερε παράταση στη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων. Πλέον, ηλεκτρονική υποβολής αίτησης συμμετοχής, μέσω της πλατφόρμας «tourism4all.gov.gr» μπορεί να πραγματοποιείται από τους δικαιούχους μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 12 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη: Τουρισμός για όλους: Οι δικαιούχοι για επιδοτούμενες διακοπές

Σήμερα ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων από πολίτες των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 8 ή 9. Ωστόσο από το Σάββατο Σάββατο 10/7 έως και τη Δευτέρα 12/7, όλοι οι πολίτες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ανεξαρτήτως των τελευταίων ψηφίων ΑΦΜ, μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Όπως είπε η Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον ΑΝΤ1 έχουν ήδη γίνει πάνω από 200.000 αιτήσεις, ενώ η παράταση αφορά επιπλέον 50.000 voucher. «Ήδη έχουμε 368.000 voucher από πέρσι, είχαν χρησιμοποιηθεί περίπου 40.000, έχουν μείνει δηλαδή ας πούμε 320.000 συν τα φετινά, μπορούμε να φθάσουμε φέτος σε περισσότερους από 600.000 ωφελούμενους του προγράμματος», είπε η Σοφία Ζαχαράκη, προσθέτοντας ότι «πέρσι ήταν τέσσερις ημέρες, φέτος μπορούν αν είναι και δύο ή τρεις. Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε το πρόγραμμα για τους ωφελούμενους».

Όπως εξήγησε η Υφυπουργός Τουρισμού, «τα παλιά voucher ισχύουν μέχρι το τέλος του έτους. Τα καινούρια θα δοθούν, μετά την εκκαθάριση των αιτήσεων, γύρω στις 5 Αυγούστου και μπορούν να βοηθήσουν στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν».

Όπως επισημάνθηκε δεν θα δοθεί νέα παράταση και συνεπώς καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αξιοποιήσουν τις 3 ημέρες παράτασης για να αιτηθούν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ VOUCHER ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ