ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
26/11/2021 16:18

Τέλη Κυκλοφορίας: Πάνω από 70.000 ιδιοκτήτες ΙΧ καλούνται να πληρώσουν το σήμα του 2016

Η ΑΑΔΕ έχει στείλει επιστολές σε σχεδόν 75.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι, ενώ τα οχήματά τους είχαν προσυμπληρωθεί στη φορολογική δήλωση του 2016, δεν κατέβαλαν τα τέλη, ούτε ακολούθησαν τη διαδικασία διαγραφής του οχήματος

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τέλη Κυκλοφορίας: Πάνω από 70.000 ιδιοκτήτες ΙΧ καλούνται να πληρώσουν το σήμα του 2016
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Στο ταμείο για τη ρύθμιση της οφειλής τους οδηγούνται οι 73.742 ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι έχουν αμελήσει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας από το 2016 (!) και δεν προχώρησαν σε ενημέρωση της εικόνας τους στο myCAR. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είχε στείλει επιστολές σε σχεδόν 75.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι, ενώ τα οχήματά τους είχαν προσυμπληρωθεί στη φορολογική δήλωση εκείνης της χρονιάς, δεν κατέβαλαν τα τέλη, ούτε ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία για τη διαγραφή του οχήματος, σε περίπτωση, που για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν ήταν τότε στην κατοχή τους ή ήταν σε ακινησία.

Με την επιστολή, δινόταν η δυνατότητα, μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, να δηλώσουν στο myCAR τον λόγο, για τον οποίο ενδεχομένως δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το 2016, επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά. Από τους 75.000, το έπραξαν μόλις 1.258.

Η εκπρόθεσμη κατάθεση δεν εξασφαλίζει τη μη επιβολή προστίμου

Πλέον, η υποβολή δήλωσης μη οφειλής τελών κυκλοφορίας και η κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών, για τους υπολοίπους, ώστε να μην πληρώσουν τα διπλάσια τέλη, είναι εφικτή μόνο μέσω αιτήματος ή mail στην εκάστοτε ΔΟΥ.

Μάλιστα, για να τους διευκολύνει, η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσει ειδική διαδικασία ψηφιακής υποβολής των δικαιολογητικών στην πλατφόρμα «Τα Αιτήματά μου» στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr). Ειδικότερα, μπαίνοντας στην πλατφόρμα «Τα Αιτήματά μου» με τους κωδικούς taxisnet, επιλέγουν με τη σειρά:

  • τη ΔΟΥ τους,
  • τη θεματική ομάδα «Αυτοκίνητα» και
  • τη διαδικασία «Υποβολής δικαιολογητικών μη οφειλής τελών κυκλοφορίας 2016-2021»


Τις επόμενες ημέρες, οι παραπάνω οφειλέτες αναμένεται να λάβουν και νέο mail από την ΑΑΔΕ που θα τους ενημερώνει για την παραπάνω διαδικασία. Όμως, η εκπρόθεσμη κατάθεση στη ΔΟΥ δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα βεβαιωθούν τα διπλάσια τέλη. Εφόσον από τα δικαιολογητικά προκύψει έλλειψη υποχρέωσης καταβολής τελών κυκλοφορίας, τα βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΑΔΕ ΔΟΥ TAXISNET MYCAR ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ