ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/02/2022 09:11

Επίδομα ακρίβειας πριν το Πάσχα: Στον αέρα η καταβολή του - «Κλειδωμένη» η αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναφέρθηκε στους δύο παράγοντες που θα παίξουν ρόλο για το αν θα υπάρξει επίδομα ακρίβειας πριν από το Πάσχα - Τι είπε για την επιδότηση στο ρεύμα και την αύξηση του κατώτατου μισθού

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Επίδομα ακρίβειας πριν το Πάσχα: Στον αέρα η καταβολή του - «Κλειδωμένη» η αύξηση του κατώτατου μισθού
Πηγή: Unsplash
Ανάγνωση:

Τα δεδομένα για το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ένα έκτακτο επίδομα για την ακρίβεια, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πριν από το Πάσχα, ανέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Σε αντίθεση με ό,τι είχε γίνει γνωστό ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως δεν υπάρχει απόφαση για το αν θα μπορέσει εν τέλει να καταβληθεί και τέτοια οικονομική παροχή και ουσιαστικά θα κριθεί από δύο παράγοντες. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως θα συνεχιστεί η ενίσχυση για το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τον κατώτατο μισθό ανέφερε πως η αύξηση έχει «κλειδώσει» και το ύψος θα είναι σημαντικό.

Μιλώντας στο OPEN ο αναπληρωτής υπουργός, ξεκαθάρισε πως πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος. Και αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό αφενός από τις εξελίξεις στην Ουκρανία που επηρεάζουν συνολικά την οικονομία στην Ευρώπη, αφετέρου από το μακροοικονομικό σενάριο που θα κατατεθεί στις 30 Απριλίου.

Video Loading...

«Έχουμε πει ότι θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα - με μαθηματική βεβαιότητα ότι θα γίνει. Η κυβέρνηση εφόσον υπάρχει χώρος θα πάει με στόχευση στους οικονομικά ευάλωτους και όχι οριζόντια. Αλλά το ΑΝ το λένε όλοι και το είπε και ο πρωθυπουργός, το είπε και ο υπουργός Οικονομικών το λέω και εγώ. Διότι όπως είπε ο πρωθυπουργός πρώτα θα μετρήσουμε και μετά θα ανακοινώσουμε τα μέτρα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και προσέθεσε: « το δεύτερο είναι το μακροοικονομικό σενάριο που θα προετοιμάσουμε ως Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το οποίο έχουμε τη θεσμική υποχρέωση να το παρουσιάσουμε το αργότερο στις 30 Απριλίου. Θα έχουμε το μακροοικονομικό σενάριο το επικαιροποιημένο, το οποίο θα δίνει και την εικόνα τη σημαίνει επίτευξη του προϋπολογισμού και αν με την επίτευξη του στόχου υπάρχει δημοσιονομικός χώρος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ