Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι διεθνείς αγορές καταγράφουν άνοδο στη «σκιά» της ουκρανικής κρίσης. Στην Αθήνα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, οδηγώντας την αγορά πάνω από τα επίπεδα των 820 μονάδων. Επίσης οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν απότομα υψηλότερα την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν τις αυξανόμενες τιμές των εμπορευμάτων και τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άλμα 3,5% μέχρι αργά το πρωί, με τις μετοχές για ταξίδια και αναψυχή να προσθέτουν 5,4% για να σημειώσουν κέρδη καθώς σχεδόν όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια εισήλθαν σε θετικό έδαφος.

Τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησαν 1,5%. Ισχυρά κέρδη 5% καταγράφει ο DAX στη Φρανκφούρτη, ενώ στο +1,78% κινείται ο FTSE του Λονδίνου. Στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 4,36%. Οι αγορές της Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές την Τετάρτη, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να οδηγεί τις απώλειες μεταξύ των μεγάλων δεικτών. Τα futures της Wall Street υποδεικνύουν υψηλότερο άνοιγμα αργότερα μέσα στην ημέρα, μετά από μια άλλη ασταθή συνεδρίαση την Τρίτη που είδε όλους τους σημαντικούς μέσους όρους να πλησιάζουν βαθύτερα στην περιοχή διόρθωσης. Οι Ευρωπαίοι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική την Πέμπτη για μηνύματα σχετικά με το πώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσεγγίζουν τον πληθωρισμό και τις νέες προκλήσεις που θέτει η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA