Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αυξητική τάση των τιμών στα εστιατόρια και κυρίως στο αγαπημένο fast food των Ελλήνων έχει προκαλέσει ανησυχία στους καταναλωτές. Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί πολλές εκτιμήσεις για το σουβλάκι, με αρκετούς να υποστηρίζουν ανοικτά ότι η τιμή για ένα τυλιχτό με σουβλάκι θα ξεπεράσει τα 5 ευρώ! 

Ο Νίκος Αγγελικούσης, πρόεδρος του Συλλόγου Ψητοπωλών Αττικής είπε στην ΕΡΤ πως «από το Γενάρη οι αυξήσεις στα προϊόντα είναι πια δυσβάσταχτες. Ό,τι μπαίνει μέσα στο μαγαζί είναι πιο ακριβό. Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε και το φόβο των καταναλωτών ότι η τιμή θα πάει σε ένα δυσπρόσιτο επίπεδο. Το σουβλάκι πρέπει να παραμείνει σε μια φιλική τιμή για τον κόσμο». 

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελικούση, οι αυξήσεις δεν θα κάνουν το σουβλάκι απαγορευτικό είδος για τον κόσμο καθώς ένα μεγάλο μέρος των ανατιμήσεων θα απορροφηθεί από τους επαγγελματίες που δεν θέλουν να χάσουν πελατεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες περιοχές της Αττικής η τιμή στο σουβλάκι, και συγκεκριμένα στο τυλιχτό, έχει συγκρατηθεί κάτω από τα 2,8 ευρώ. Άλλοι επαγγελματίες υποστηρίζουν ότι το τυλιχτό σουβλάκι έχει ήδη «καβαλήσει» τα 3 ευρώ.