Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη, 21 Απριλίου, θα πάρουν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι την επιταγή ακρίβειας των 200 ευρώ. Παράλληλα, θα ανοίξει και η πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων, που φθάνει έως τα 55 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Εννέα στους δέκα Ελληνες καταναλωτές «βλέπουν» νέες ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας βρίσκονται σε αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση των διαδικαστικών λεπτομερειών της πληρωμής του έκτακτου επιδόματος, με στόχο η καταβολή να γίνει ακόμη και εντός της εβδομάδας - εφόσον αυτό καταστεί τεχνικά εφικτό - και ειδικότερα την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Απριλίου. Αυτή είναι και η απώτατη ημερομηνία για την πιθανότητα καταβολής εντός της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για να επιτευχθούν οι πιστώσεις στους λογαριασμούς πριν από την Κυριακή των Βαΐων.

Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση θα λάβουν: 

  • 200 ευρώ : 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι (με έως 600€ σύνταξη) 
  • 1,5 επίδομα παιδιού (42€ - 420€): 625.000 οικογένειες
  • 200€: 166.982 δικαιούχοι επιδομάτων ΑΜΕΑ
  • Διπλή δόση επιδόματος: 241.281 δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • 200€: 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες

Επίδομα βενζίνης: Ανοίγει εντός της εβδομάδας η πλατφόρμα

Ανοίγει εντός της εβδομάδας η πλατφόρμα, σύμφωνα με πληροφορίες, για την τρίμηνη επιδότηση καυσίμων  στους δικαιούχους ΙΧ και δικύκλων με βάση εισοδηματικά κριτήρια  που φτάνουν έως 30.000 ετήσιο εισόδημα.

Η ενίσχυση αφορά σε 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως, φτάνει τα 22 λεπτά το λίτρο και ανέρχεται συνολικά στα 40 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα και 50 ευρώ για τα νησιά. Μόλις ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή (gov.gr)με τους κωδικούς Taxisnet προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους πιστωθούν τα χρήματα που τους αναλογούν με ψηφιακή χρεωστική κάρτα  ή με πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Όσοι ακολουθήσουν τη διαδικασία για την κάρτα καυσίμων θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο τρόπους:

α) Έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στο smartphone. Σε αυτή την περίπτωση δεν κατατίθεται ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά ο δικαιούχος θα πάρει έξτρα 5 ευρώ.

β) Κατάθεση του ποσού της επιδότησης καυσίμου στον τραπεζικό λογαριασμό. Σε αυτή την περίπτωση χάνεται το μπόνους των 5 ευρώ.

 

Επιδότηση καυσίμων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Με το μπόνους των 5 ευρώ, τα ποσά των επιδοτήσεων έχουν ως εξής:

Αυτοκίνητα

45 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα (40 χωρίς το μπόνους)

55 ευρώ στα νησιά (50 χωρίς το μπόνους)

Μοτοσικλέτες

35 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα (30 χωρίς το μπόνους)

40 ευρώ στα νησιά (35 χωρίς το μπόνους)

Δικαιούχοι θα είναι φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και φορολογική κατοικία στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι το μέτρο επιδότησης καυσίμου θα ισχύσει για τρεις μήνες και για τα πρώτα 60 λίτρα καυσίμου (180 λίτρα για το τρίμηνο).

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA