Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυξήσεις για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους αναμένονται από το 2023. Επειτα από 12 και πλέον χρόνια που οι συντάξεις έχουν μειωθεί ή στη καλύτερη περίπτωση έχουν «παγώσει» οι δικαιούχοι αναμένεται να δουν αύξηση στα χρήματα που λαμβάνουν. Η συγκεκριμένη αύξηση υπολογίζεται να είναι λίγο πάνω από το 4% ε την προϋπόθεση πως φέτος η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 3,5% ενώ ο πληθωρισμός θα κυμανθεί γύρω στο 5,2%.

Διαβάστε ακόμη: Συντάξεις fast track: Πώς θα εκδίδονται, οι δικαιούχοι - Ολη η τροπολογία

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αν συνδυαστεί με το σχεδιασμό της κυβέρνησης για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τότε όσοι συνταξιούχοι έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ θα δουν στις συντάξεις τους μια ακόμη αύξηση, αφού δεν θα υπάρχουν οι μηνιαίες κρατήσεις. Ωστόσο, παρότι στα χαρτιά την αύξηση θα τη δουν όλοι, στην τσέπη τους θα τη δουν μόνο όσοι μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων προέκυψε ότι λαμβάνουν ποσό μικρότερο από αυτό που θα έπαιρναν με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, δηλαδή μικρή ή αρνητική προσωπική διαφορά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA