Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πρώτο πακέτο ελαφρύνσεων που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση θα έχει να κάνει με την επιδότηση για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως έχει άλλωστε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το τελικό πλάνο που θα έχει το σχέδιο ελαφρύνσεων, που θα είναι οριζόντιο για όλους τους καταναλωτές, γι αυτό και δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ανακοινώσεις.

Διαβάστε ακόμη: Ο φούρνος... καίει: Αυτές είναι οι συσκευές που καίνε το περισσότερο ρεύμα

Όπως αποκάλυψε μετέδωσε το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων  οι αποφάσεις για το ρεύμα αναμένεται να έχουν αναδρομική ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι, ό,τι αποφασιστεί στην χονδρική θα επιδοτηθούν και οι προηγούμενοι λογαριασμοί

Πρόκειται για μία δύσκολη «εξίσωση» για την κυβέρνηση, όπως σημειώθηκε, καθώς ουσιαστικά οι πολίτες θα πληρώνουν το ρεύμα με βάση τις περσινές τιμές.  Ωστόσο, οι λεπτομέρειες του σχεδίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, καθώς οι ειδικοί βρίσκουν πολλά «αγκάθια» στην υλοποίησή του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA