Μενού
  • Α-
  • Α+

Αντίστροφα μετρά, πλέον ο χρόνος για να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Power Pass, το έκτακτο επίδομα μέχρι 600 ευρώ, δηλαδή, που θα δοθεί για το ρεύμα. Οι αιτήσεις για το power pass θα ξεκινήσουν στις 14 με 15 Ιουνίου και η επιστροφή των χρημάτων για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος υπολογίζεται να γίνει στις αρχές Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα όσα είναι μέχρι τώρα γνωστά, το επίδομα ρεύματος θα δοθεί μόνο για την πρώτη κατοικία. Εάν δεν έχετε προλάβει να τη δηλώσετε, στην πλατφόρμα θα υπάρχει ξεχωριστό πεδίο για να το συμπληρώσετε, όμως, πρέπει να γνωρίζετε, πως, ό,τι δηλώσετε θα περάσει αυτόματα στη φορολογική δήλωση του 2023.

Διαβάστε ακόμη: Επιδότηση ρεύματος: Οι δικαιούχοι για το Power pass, οι αλλαγές στα κριτήρια και οι παγίδες

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανακοίνωσε ότι θα εξεταστεί να αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια. Χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,  Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε: «Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αν το ποσό του οικογενειακού εισοδήματος για τους δικαιούχους θα είναι καθαρό και όχι μεικτό, αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.

Αν αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια θα αλλάξουν και οι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος των 600 ευρώ για το ρεύμα. Όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, το φορολογητέο εισόδημα θα έπρεπε να μην ξεπερνά τα 45.000 ευρώ και αφορούσε το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα που έχει δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2020, από όλες τις πηγές και όχι μόνο τον μισθό. Όμως οι έγγαμοι, με αυτά τα κριτήρια, για να πάρουν το επίδομα έπρεπε να συνυπολογίσουν τα εισοδήματά τους. Αν δηλαδή, αν ο ένας έχει ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ και ο άλλος 26.000 ευρώ (σύνολο 46.000 ευρώ), τότε δεν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους.

Επιπλέον οικονομική ενίσχυση για το ρεύμα, ύψους 250 ευρώ, θα δοθεί στους φοιτητές για το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου. Τα ποσά θα δοθούν τώρα για πρώτη φορά, αφού συμπληρωθούν στο Ε1 οι κωδικοί.

Τα βήματα της αίτησης για Power Pass

Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet για να μπείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, είτε είστε ενοικιαστής, είτε ιδιοκτήτης. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  • είσοδος και σύνδεση στο gov.gr
  • ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxisnet
  • αίτηση κάνει μόνος ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού, μία αίτηση δηλαδή στον κάθε λογαριασμό
  • αν κάνουν αίτηση και οι δύο, το επίδομα θα το παίρνει όποιος έχει το ΑΦΜ στον λογαριασμό ρεύματος που εκδίδεται
  • θα του εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία». Επιδοτείται μόνο η κύρια κατοικία. Προβάλλεται ως κύρια κατοικία αυτή που έχει δηλωθεί στο Ε1 που έχει υποβάλει ο ενδιαφερόμενος
  • θα ακολουθεί ερώτηση αν δέχεστε ότι αυτά είναι τα στοιχεία. Εάν όχι, θα εμφανίζεται ξεχωριστό πεδίο για να συμπληρωθεί η κατοικία που ίσχυε το διάστημα από τέλος Δεκεμβρίου 2021 έως Μάιο του 2022

Εκτός από τους κωδικούς Taxisnet, θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα και τα εξής:

  • ΑΦΜ
  • IBAN τραπεζικού λογαριασμού.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA