Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες ανατιμήσεις σε βενζίνη, αλλά και τρόφιμα αναμένουν τις επόμενες ημέρες παράγοντες της αγοράς. Ηδη, οι μετακινήσεις έχουν γίνει πανάκριβες, καθώς η αμόλυβδη βενζίνη αυξάνεται σχεδόν καθημερινά κατά 2 με 2,5 λεπτά, ενώ και στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές διαπιστώνουν συνεχείς ανατιμήσεις σε ψωμί, γάλα, μακαρόνια και άλλα βασικά είδη διατροφής.

Ωστόσο, οι αυξήσεις δεν σταματούν εκεί, καθώς αναμένονται νέες τις επόμενες ημέρες, με τον μισθό να μην φτάνει πλέον σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού που πασχίζει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα αγαθά.

Το ψωμί... ψωμάκι

Ηδη οι ανατιμήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο δίμηνο για παράδειγμα, έχουν εκτοξεύσει στα ύψη τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών. Για παράδειγμα το 1 κιλό αλεύρι, από το 1,28€ που κόστιζε στις αρχές Μαρτίου πλέον έχει φτάσει στο 1,62€ με την αύξηση να καταγράφεται στο 26,56%

Αντίστοιχα, το ψωμί του τοστ (700γρ.) από το 1,59€ που στοίχιζε τον Μάρτη, σήμερα οι καταναλωτές το παίρνουν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ προς 1,68€ (αύξηση 5,66%).

Ακόμα και τα μακαρόνια (500γρ.) από τα 0,84€ έχουν φτάσει στο 1,04€ με την αύξηση να υπολογίζεται στο 23,81%.

Οι πολίτες αγοράζουν τα απολύτως απαραίτητα κι έχουν περιορίσει κατά πολύ τις μετακινήσεις μιας και στα καύσιμα παρατηρείται η ίδια εικόνα. Οι προβλέψεις είναι αυξητικές για τις επόμενες ημέρες σε πετρέλαιο κίνησης και βενζίνη, λέει ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου και δίνει το στίγμα για το πώς θα κινηθεί η αγορά από την ερχόμενη εβδομάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA