Ακριβότερο κατά 30% είναι το σουβλάκι στην Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι, όπως διαπιστώνει ρεπορτάζ του Reuters. Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω ρεπορτάζ, η μέση τιμή για το σουβλάκι έχει αυξηθεί περισσότερο από τον ονομαστικό πληθωρισμό που βρίσκεται σε υψηλό 28 ετών ξεπερνώντας το 10% τον Απρίλιο.
Το κλασικό ελληνικό γεύμα τώρα κοστίζει 3,3 ευρώ στα σουβλατζίδικα της Αθήνας, μια σοκαριστική αύξηση 30% σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι, αναφέρει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εστιατόρων και Ψητοπωλών η τιμή του χοιρινού έχει αυξηθεί κατά 30% τους τελευταίους 12 μήνες, η τιμή του ηλιέλαιου που σε μεγάλο βαθμό εισάγεται από την Ουκρανία κατά 125% και οι λογαριασμοί του ρεύματος κατά περισσότερο από 100%.
- Γερμανία: Εντοπίστηκε η 16χρονη Λόρα που αγνοείται από τον Ιανουάριο
- Ένταση στη δίκη Λυγγερίδη: «Με φωτοβολίδα δεν σκοτώνουμε ούτε λαγό» - «Να σου ρίξω να δεις αν θα σε στείλει;»
- «Να γίνει η προσευχή όλων η φωνή του Γεράσιμου»: Το μήνυμα του πατέρα 3 χρόνια μετά
- Λιάγκας: «Το Ψαράκι της Kουτσελίνη θα προκαλέσει θλίψη σε κάποιους νέους, όχι γέλιο»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.