Ακριβότερο κατά 30% είναι το σουβλάκι στην Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι, όπως διαπιστώνει ρεπορτάζ του Reuters. Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω ρεπορτάζ, η μέση τιμή για το σουβλάκι έχει αυξηθεί περισσότερο από τον ονομαστικό πληθωρισμό που βρίσκεται σε υψηλό 28 ετών ξεπερνώντας το 10% τον Απρίλιο.
Το κλασικό ελληνικό γεύμα τώρα κοστίζει 3,3 ευρώ στα σουβλατζίδικα της Αθήνας, μια σοκαριστική αύξηση 30% σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι, αναφέρει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εστιατόρων και Ψητοπωλών η τιμή του χοιρινού έχει αυξηθεί κατά 30% τους τελευταίους 12 μήνες, η τιμή του ηλιέλαιου που σε μεγάλο βαθμό εισάγεται από την Ουκρανία κατά 125% και οι λογαριασμοί του ρεύματος κατά περισσότερο από 100%.
- Κάντε το όπως στην Ελλάδα: Η λύση από τα νησιά μας που προτάθηκε στους Βρετανούς για τον καύσωνα
- Τα νέα πρόσωπα Τσίπρα στη μαρκίζα, το άγχος του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα και η απόφαση Σαμαρά
- Kάμερες AI σε ελληνική εταιρεία; Τρομακτική αποκάλυψη στο Reddit
- Επέτειο θα γιόρταζαν σήμερα Δέλλας - Μαστροκώστα: «Τέτοιο σενάριο ούτε σε ταινία» - Συγκινεί το μήνυμά του
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.