ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23/06/2022 06:40

Power Pass: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι αιτήσεις για επιδότηση ρεύματος - Για ποια ΑΦΜ είναι ανοικτή η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr/powerpass έχει «ανοίξει» και για τα ΑΦΜ που τελειώνουν σε 7 και σε 8 - Οι δικαιούχοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για την επιδότηση ρεύματος ως τα 600 ευρώ, μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Power Pass: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι αιτήσεις για επιδότηση ρεύματος - Για ποια ΑΦΜ είναι ανοικτή η πλατφόρμα
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Συνεχίζεται η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων μέσω της πλατφόρμας vouchers.gov.gr/powerpass καθώς από το απόγευμα της Τετάρτης έχει «ανοίξει» και για τα ΑΦΜ που τελειώνουν σε 7 και σε 8 και εντός της ημέρας αναμένεται να ενταχθούν και εκείνα που λήγουν σε 9 και 0. Οι δικαιούχοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για την επιδότηση ρεύματος ως τα 600 ευρώ, μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη: Βενζίνη: Η εκτόξευση της τιμής της «ανοίγει παράθυρο» για νέο Fuel Pass

Εξάλλου, όπως ενημέρωσε και ο υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν ήδη καταθέσει τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα ώστε να λάβουν τα χρήματα για την ηλεκτρική κατανάλωση της περιόδου 1 Δεκεμβρίου 2021 έως και 31 Μαΐου 2022.

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

  1. Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet και επιβεβαιώνει ότι τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.
  2. Ο πολίτης καλείται να επιλέξει αν επιθυμεί να υποβάλει αίτηση για τον ίδιο ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς του.
  3. Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής). Τα στοιχεία αυτά ο δικαιούχος μπορεί:
    * είτε να τα επιβεβαιώσει
    * είτε να τα τροποποιήσει μέσω της πλατφόρμας «Δήλωση Κύριας Κατοικίας για Power Pass» (https://www1.aade.gr/saadeapps3/powerpass/katoikia), η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ. Ο πολίτης μπορεί να μεταφερθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσω του vouchers.gov.gr, κάνοντας κλικ στο σχετικό πεδίο που εμφανίζεται κάτω από τα στοιχεία πρώτης κατοικίας. Τα στοιχεία που δηλώνονται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ καταχωρίζονται αμέσως. Έτσι, αφού ο δικαιούχος συμπληρώσει τα σωστά στοιχεία πρώτης κατοικίας, μπορεί να επιστρέψει στην πλατφόρμα του Power Pass και να ολοκληρώσει την αίτησή του.
  4. Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε ο πολίτης να συμπληρώσει το e-mail του, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός του λογαριασμός.
  5. Πατώντας «Υποβολή», ο πολίτης ολοκληρώνει τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

Για όσες ημέρες παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, θα διενεργείται προέλεγχος και θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για τυχόν διορθώσεις (μη υπαρκτή παροχή, λανθασμένη κατηγορία λογαριασμού κ.λπ.). Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Video Loading...

Διευκρινίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση τόσο για την κύρια κατοικία τους, όσο και για τη φοιτητική στέγη προστατευόμενων μελών που φοιτούν στην Ελλάδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πολίτης μπορεί να υποβάλει μέχρι και τρεις επιπλέον αιτήσεις για προστατευόμενα μέλη, ακολουθώντας κάθε φορά τα παραπάνω βήματα.

Επιπλέον, για όσους είναι υπόχρεοι να υποβάλουν πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, είναι απαραίτητη η υποβολή της φορολογικής δήλωσης πριν από την αίτηση για το Power Pass. Σε αυτή την περίπτωση, θα λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα, μετά την αφαίρεση των φόρων, του φορολογικού έτους 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
POWER PASS ΡΕΥΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ