Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο καφές τείνει να γίνει είδος πολυτελείας και η αγαπημένη καθημερινή συνήθεια του Ελληνα κινδυνεύει να γίνει... ανάμνηση. Η τιμή του καφέ έχει εκτοξευτεί και πλέον ακόμα και στο χέρι αν τον πάρει κανείς θα πρέπει να καταβάλει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, καθώς ο φρέντο καπουτσίνο έχει φτάσει ακόμα και τα 4,5 ευρώ, ενώ ο φρέντο εσπρέσο ξεπερνά τα 4 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega που έκανε έρευνα αγοράς στην Αττική οι τιμές έχουν ξεφύγει

Καπουτσίνο: 4,30€

Φρέντο καπουτσίνο: 4,50€

Εσπρέσο: 3,50€

Φρέντο Εσπρέσο: 4,10€

Φίλτρου: 3,80€

Ελληνικός: 3,10€

Φραπέ: 2,60€

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη...

Καπουτσίνο: 3,50€

Φρέντο Καπουτσίνο: 4€

Εσπρέσο: 3,20€

Φρέντο Εσπρέσο: 3,50€

Φίλτρου: 4€

Ελληνικός: 2,20€

Φραπέ: 1,80€

Αυξήσεις μήνα παρά μήνα το τελευταίο διάστημα

«Υπάρχει αύξηση μήνα παρά μήνα το τελευταίο διάστημα. Τους τελευταίους δύο μήνες φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Φρέντο εσπρέσο πουλούσαμε 1,60, τώρα πλέον τον δίνουμε 2 ευρώ. Ο φρέντο καπουτσίνο αυτή τη στιγμή είναι στα 2,20 ευρώ. Ο ελληνικός χωρίς καπάκι στο ποτηράκι είναι στο 1,45 ευρώ. Κάποιοι έρχονται με τις κούπες τους, αλλά όχι πολλοί. Μετράει και το τι ποιότητα καφέ πουλάς στις τιμές», σημείωσε ο κ. Τάσος Τσιλιγγιρίδης, ιδιοκτήτης καφέ στη Θεσσαλονίκη. «Έχει γίνει ο καφές σαν την βενζίνη, και δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA