ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/07/2022 07:46

Επιδότηση ρεύματος: Τι αλλάζει από τον Ιούλιο - Οι δικαιούχοι και τα ποσά ανά τιμολόγιο

Από τον Ιούλιο η επιδότηση ρεύματος θα είναι οριζόντια και θα αφορά όλους τους καταναλωτές χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο κατανάλωσης ρεύματος - Τι ισχύει για το φυσικό αέριο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Επιδότηση ρεύματος: Τι αλλάζει από τον Ιούλιο - Οι δικαιούχοι και τα ποσά ανά τιμολόγιο
Πηγή: shutterstock, Pixabay
Ανάγνωση:

Διευρυμένη θα είναι από τον Ιούλιο, η επιδότηση στους λογαριασμούς τους ηλεκτρικού ρεύματος ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στις παρεμβάσεις για το φυσικό αέριο. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας η επιδότηση θα είναι οριζόντια και θα αφορά όλους τους καταναλωτές χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο κατανάλωσης ρεύματος.

Διαβάστε ακόμη: Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ως την Παρασκευή 8 Ιουλίου οι αιτήσεις των δικαιούχων στο allazosyskevi.gov.gr

Ιδιαίτερα, για τον Ιούλιο όλοι οι οικιακοί καταναλωτές θα επιδοτηθούν με 200 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (0,20 ευρώ ανά Κιλοβατώρα) για το ρεύμα που θα καταναλώσουν. Η διαφορά σε σχέση με τις επιχορηγήσεις που δίνονταν έως και τον Ιούνιο είναι πως η επιδότηση δεν θα είναι κλιμακωτή και δεν θα αφορά τις πρώτες 300 Κιλοβατώρες κατανάλωσης. Όπως επίσης προαναφέρθηκε η επιχορήγηση θα δοθεί σε όλες τις κατοικίες ανεξαρτήτως της χρήσης τους αλλά και σε όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων. Για τους δικαιούχους του ΚΟΤ η επιδότηση διαμορφώνεται στα 240 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (0,24 ευρώ ανά Κιλοβατώρα) και καλύπτεται το 100% των αυξήσεων.

Video Loading...

Για τον τρέχοντα μήνα το ύψος της επιχορήγησης των λογαριασμών ρεύματος ανεβαίνει στα 722 εκατ. ευρώ και είναι 300 εκατ. ευρώ παραπάνω σε σχέση με τον Ιούνιο.

Αναλυτικά τα ποσά των επιδοτήσεων

  • 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα για όλους τους οικιακούς καταναλωτές απορροφώντας έως το 84% της αύξησης
  • 240 ευρώ στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου απορροφώντας το 100% της αύξησης
  • Για τα αγροτικά τιμολόγια στα 213 ευρώ απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης
  • Για το φυσικό αέριο για τον Ιούλιο ανέρχεται στα 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα
  • Για τους υπόλοιπους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς κλάδους με ισχύ παροχής άνω των 35 kva, επιδότηση 148 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
POWER PASS ΡΕΥΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ