Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρεις ημέρες απέμειναν στους δικαιούχους της επιδότησης για την αλλαγή ηλεκτρικών συσκευών ώστε να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr, καθώς την Παρασκευή 8 Ιουλίου εκπνέει και η παράταση που δόθηκε στη σχετική προθεσμία.

Διαβάστε ακόμη: Επίδομα παιδιού : Πότε κλείνει η πλατφόρμα Α21 του ΟΠΕΚΑ για τον υπολογισμό της Γ' δόσης

Το ποσό της επιδότησης από το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή» για την αγορά κλιματιστικών, ψυγείων, καταψυκτών κυμαίνεται από 135 έως 710 ευρώ. Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι δύο κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή τη δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος, το ποσοστό επιδότησης ωστόσο δίνεται βάσει εισοδηματικής κατηγοριοποίησης, ενώ ευάλωτες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές, όπως και με ΑμεΑ, οικογένειες, λαμβάνουν επιπλέον μοριοδότηση.

Υπάρχουν τέσσερις εισοδηματικές κατηγορίες δικαιούχων και το ποσοστό επιδότησης θα βασίζεται σε αυτές:

  • Από 5.000 ευρώ και κάτω, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 50% (1η εισοδηματική κατηγορία).
  • Πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 45% (2η εισοδηματική κατηγορία).
  • Πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 35% (3η εισοδηματική κατηγορία).
  • Πάνω από 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 30% (4η εισοδηματική κατηγορία).

Όσοι λάβουν την επιδότηση θα πρέπει έως τις 16 Σεπτεμβρίου να αγοράσουν τις νέες συσκευές, ενώ έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA