Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαζική είναι η κατάθεση αιτήσεων στην πλατφόρμα tourism4all. Μόνο το Σάββατο (16/7) κατατέθηκαν πάνω από 60.000 αιτήσεις. Σήμερα Κυριακή, αναμένεται να ανοίξει η κατάθεση αιτήσεων για δικαιούχους των οποίων τα ΑΦΜ τελειώνουν σε 4, 5, 6, προκειμένου να λάβουν voucher διακοπών ύψους 150 ευρώ ή 200 ευρώ. Η πλατφόρμα του προγράμματος «Τουρισμός για Ολους 2022» θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιουλίου και ώρα 23:59 ενώ από τη Δευτέρα 18/7 οι αιτήσεις θα είναι ανοικτές για όλα τα ΑΦΜ.

Διαβάστε ακόμη: Τουρισμός: Ολοταχώς για χρονιά ρεκόρ στην Ελλάδα - Πρώτοι σε αφίξεις οι Αγγλοι

Με το νέο «Τουρισμός για Ολους PASS» οι δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του ομώνυμου προγράμματος των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά προσφέρεται:

  • Αυξημένη επιδότηση 150€ ανά δικαιούχο (από 120€ που ήταν πέρυσι)
  • Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200€ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%
  • Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.α.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς
  • Άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες
  • Εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Το νέο Πρόγραμμα είναι πλήρως ψηφιοποιημένο και οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας vouchers.gov.gr. Για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειάζεται να είναι πιστοποιημένος χρήστης του Taxisnet, καθώς και να επιβεβαιώσει έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και μία διεύθυνση e-mail.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται, σταδιακά -χωρίς χρονική προτεραιότητα- ανάλογα με τον λήγοντα ΑΦΜ του δικαιούχου, από το Σάββατο 16 Ιουλίου. Συγκεκριμένα:

  • Όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1, 2 και 3, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από το Σάββατο 16 Ιουλίου.
  • Όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 4, 5 και 6, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από την Κυριακή 17 Ιουλίου.

Από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα είναι ανοικτή για όλους τους ΑΦΜ και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουλίου και ώρα 23:59, ενώ η σχετική διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ.

Το τηλέφωνο εξυπηρέτησης είναι το 210-2600610 και η γραμμή θα ξεκινήσει τη λειτουργία της παράλληλα με τη λειτουργία της πλατφόρμας. Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι, στους συνδέσμους: https://www.ktpae.gr/ και https://vouchers.gov.gr.

Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ εφάπαξ, μπορεί όμως να «σπάσει» το συνολικό ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με όποιον τρόπο επιθυμεί.

Για παράδειγμα, μπορεί να δαπανήσει 50 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα κατά τους θερινούς μήνες και τα υπόλοιπα 100 ευρώ να τα χρησιμοποιήσει για τον ίδιο σκοπό το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την επόμενη άνοιξη ή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού. Έτσι, το Πρόγραμμα συμβάλλει και στον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε δώδεκα μήνες τον χρόνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA